Θεοχάρης: νέοι «ράμπο» για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Έρχονται και οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Θεοχάρης: νέοι «ράμπο» για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Νέοι «ράμπο» του Δημοσίου ρίχνονται μέσα στις προσεχείς ημέρες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, στο περιθώριο του 5ου Thessaloniki Forum, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πρόκειται για τους ελεγκτές της νέας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Τα μέλη του νέου σώματος θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας.

«Άμεσα στήνουμε τη μεθοδολογία για τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας, η οποία θα στελεχώνεται από τελωνειακούς και εφοριακούς υπαλλήλους, ώστε οι έλεγχοι να ξεκινήσουν στις επόμενες ημέρες» ανέφερε.

Για την πορεία είσπραξης των δημοσίων εσόδων, ανέφερε ότι «όλες οι ενδείξεις είναι ότι πάμε καλά και νομίζω ότι είμαστε πάνω από τους στόχους, τόσο για τον Σεπτέμβριο όσο και για τον Οκτώβριο».

Για τον πιστωτικό ΦΠΑ δήλωσε ότι τον Οκτώβριο επιστράφηκαν στις επιχειρήσεις 560 εκατ. ευρώ, έναντι 340 εκατ. τον Σεπτέμβριο. Οι συνολικές οφειλές του κράτους προς ελληνικές επιχειρήσεις μειώθηκαν στα 800 εκατ. ευρώ, από 1,8 δισ. στις αρχές του 2013. «Στόχος μας είναι να κατεβάσουμε τον χρόνο επιστροφής του ΦΠΑ στον ένα μήνα», διαβεβαίωσε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top