«Αδειάζει» το ΔΝΤ ο Τρισέ: Δεν το θυμάμαι να ζητά τίποτε περισσότερο απ’ ότι έγινε

Υπερασπίστηκε τους χειρισμούς στην κρίση χρέους ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ

Να «αδειάσει» πλήρως το ΔΝΤ όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θέλησε ο Ζαν Κλόντ Τρισέ.

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος διαπραγματεύτηκε το πρώτο πρόγραμμα, με αιχμές τόνισε ότι το ΔΝΤ ουδέποτε ζήτησε κάτι περισσότερο.

«Δεν έχω καμία απολύτως ανάμνηση από το ΔΝΤ να ζητά για οτιδήποτε περισσότερο σε όρους προϋποθέσεων ή χρονοδιαγράμματος» τόνισε και πρόσθεσε: «Μου φαίνεται ότι υπάρχει κάποιου είδους ανασυγκρότηση για τα όσα συνέβησαν».

Ο ίδιος, πέρασε στη συνέχεια στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι το ΔΝΤ θα έπρεπε να λάβει περισσότερο υπόψη τις ανάγκες για σταθεροποίηση σε όλη την ευρωζώνη, όχι μόνο την Ελλάδα: «Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να προχωρήσει σε μία ανάλυση για το συνολικό σύστημα, επειδή ότι έγινε αφορούσε την Ευρώπη όχι μόνο την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ είχε επισημάνει πως «μια εμπροσθοβαρής αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν καλύτερη αν και δεν ήταν αποδεκτή από τους Ευρωπαίους εταίρους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top