«Αξιότιμε κύριε Σαμαρά, μην πάτε σε εκλογές γιατί…..»

Επιστολή απόγνωσης από τον εμπορικό κόσμο στους πολιτικούς αρχηγούς

«Αξιότιμε κύριε Σαμαρά, μην πάτε σε εκλογές γιατί…..»

Την αγωνία και την ανησυχία του εμπορικού κόσμου για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκφράζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης σε ανοικτή επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά και τους κυβερνητικούς εταίρους λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ΕΡΤ.

korkidis.jpg

Ο κ. Κορκίδης προειδοποιεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών ελλοχεύει κίνδυνος καταστροφής για το εμπόριο και την αγορά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του πως το βράδυ της Τετάρτης θα έχει καλό τέλος το ραντεβού της τρικομματικής.

« εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, είναι απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν να ακυρώσουν θυσίες και στερήσεις της ελληνικής κοινωνίας καθώς και κάθε φιλότιμη προσπάθειά μας για έξοδο από την κρίση» γράφει ο κ.Κορκίδης και προσθέτει πως οι «μικρομεσαίοι της αγοράς περιμένουν τουλάχιστον από τους κυβερνητικούς εταίρους, μετά από ένα χρόνο συγκυβέρνησης δύσκολης αλλά και πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα, να επιδείξουν θεσμικό σεβασμό, να συνεργαστούν και να συνεννοηθούν με αλληλοσεβασμό και αυτοπεριορισμό και να αποφύγουν εκατέρωθεν τους πολιτικούς χειρισμούς έντασης και φόβου».

«Η διάλυση της Βουλής δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα, ενδέχεται δε να μας οδηγήσει όλους στην καταστροφή» τονίζει ο κ.Κορκίδης .

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εκτιμά πως η τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να βρει μια κοινά αποδεκτή πολιτική λύση αν όπως τονίζει «υπάρξει συντονισμός εντός και εκτός των υπουργείων, γεγονός που σύμφωνα με τον κ.Κορκίδη, μπορεί να επιτευχθεί με έναν «επιλεκτικό, ποιοτικό και λειτουργικό ανασχηματισμό».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top