Κ.Λαγκάρντ: Η Κύπρος δεν είναι μοντέλο για μελλοντικές διασώσεις άλλων χωρών!

Ζήτησε ενιαία ταχύτητα για την ανάκαμψη η επικεφαλής του ΔΝΤ

Κ.Λαγκάρντ: Η Κύπρος δεν είναι μοντέλο για μελλοντικές διασώσεις άλλων χωρών!

Μετά τα έντονα σενάρια για «κούρεμα» καταθέσεων σε όσες χώρες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν πρόβλημα, η Κριστίν Λαγκάρντ προσπαθεί να καθησυχάσει τα κράτη και τις αγορές, τονίζοντας πως η Κύπρος δεν αποτελεί μοντέλο για το μέλλον και πως οι ειδικές συνθήκες στο τραπεζικό σύστημα της Μεγαλονήσου επέβαλαν τη συγκεκριμένη λύση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Λαγκάρντ υποστήριξε πως αν και η παγκόσμια ανάπτυξη έχει σταθεροποιηθεί, υπάρχουν χώρες που ανακάμπτουν σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες, γεγονός που απαιτεί στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, ώστε να υπάρξει μια ενιαία ταχύτητα στην ανάπτυξη.

«Η διασύνδεση των οικονομιών καθιστά σημαντικό να μην υπάρξει διάχυση της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

Η σιδηρά κυρία του Ταμείου χαρακτήρισε ως «προτεραιότητα» τις διεργασίες για την τραπεζική ένωση, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ενιαίο πλαίσιο για τη διάλυση τραπεζών,
Ερωτώμενη για την νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η κα Λαγκάρντ είπε πως η ΕΚΤ έχει χώρο να κινηθεί και είναι στην αρμοδιότητα της το να αποφασίσει πότε θα μειώσει τα επιτόκια.

Σε ερώτηση για τη δημοσιονομική προσαρμογή στην Ευρωζώνη και ειδικά για την περίπτωση της Ισπανίας είπε πως δεν πρέπει να υπάρξει εμπροσθοβαρής δημοσιονομική προσαρμογή αλλά ήπια προσαρμογή ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η ανεργία.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως θα πρέπει να αντιμετωπισθούν οι παλαιοί κίνδυνοι και ειδικά τα προβλήματα του χρηματοοικονομικού κλάδου και πως προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top