Ποια λαμπάδα;ποιο αρνί;ποια αυγά; Υπάρχει πιθανότητα τα τραπεζικά καταστήματα να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ

Το «ναυάγιο» ΟΤΟΕ-τραπεζιτών μπορεί να «βουλιάξει» την αγορά

​Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι μέχρι στιγμής συζητήσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και των τραπεζιτών, μετά και την απόρριψη από την ΟΤΟΕ της νέας πρότασης των τραπεζιτών για μείωση 7% στους μισθούς, στο πλαίσιο της νέας κλαδικής σύμβασης.

Τι ζητούν οι εκπρόσωποι των τραπεζών:

-Μειώσεις 7% στα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου.

-Κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού.

-Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας όλων των κεντρικών υπηρεσιών από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες δέχτηκαν κάποιες ρυθμίσεις στα Στεγαστικ�� Δάνεια των Εργαζομένων, αλλά αρνήθηκαν να δεσμευτούν στο κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ για την προστασία της απασχόλησης με ρήτρα μη απολύσεων.

Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ, εκτός από την προστασία της εργασίας με ρήτρα μη απολύσεων επιθυμεί την προστασία του θεσμού του Ενιαίου Μισθολογίου και της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος με στόχο την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών, καθώς και την προστασία των θεσμικών κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μάλιστα, η ΟΤΟΕ:

1) Προειδοποιεί για τελευταία φορά τις τράπεζες να επανέλθουν μέχρι την προσεχή Τρίτη 22 Απριλίου, με νέα συνολική πρόταση που θα κινείται στο πλαίσιο των θέσεων ��ης ΟΤΟΕ και θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

2) Αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, η ΟΤΟΕ λέει ότι θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και θα κλιμακωθούν με διάφορες αγωνιστικές μορφές και τρόπους, ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top