ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο

Ψάχνουν το… “PLAN B”

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο

​Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη σκιά των δραματικών εξελίξεων των τελευταίων 24ωρων στην Κύπρο και λίγο μετά τα «ΟΧΙ» της τρόικας στις προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης . Οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, στην οποία βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, οι νέες δηλώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελάχιστο ύψος του κουρέματος των καταθέσεων και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα βρίσκονται στο επίκεντρο της κουβέντας της κυπ��ιακής κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδουν τα Κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης ενημέρωσης η τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στη Λευκωσία και απορρίπτει τις εναλλακτικές προτάσεις για εξεύρεση των 5,8 δισ. ευρώ που θα γλιτώσουν τις καταθέσεις από το κούρεμα.Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Κύπρος πρότεινε την εξυγίανση τραπεζικού ιδρύματος και στη συνέχεια την πώληση της νέας οντότητας σε ρωσική τράπεζα.

Πιο συγκεκριμένα, η τρόικα φαίνεται ότι δεν πείστηκε από τις προοπτικές του εγχειρήματος για την πώληση τραπεζικού ιδρύματος. Πληροφορίες του sigmalive αναφέρουν πως η τρόικα τονίζει ότι εξακολουθεί να διαθέτει το ποσό των 10 δισ. στην Κύπρο, υπό την προϋπόθεση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εξεύρει από μόνη της τα υπόλοιπα 7 δισ. που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση με την τρόικα επικράτησε ένταση, με την κυπριακή πλευρά μας να εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκεια της για το εκβιαστικό δίλλημα που τέθηκε από το Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων.

Υπενθυμίζουμε πως ο Νίκος Αναστασιάδης είχε από το πρωί διαδοχικές συζητήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, με τραπεζίτες αλλά και με τους απεσταλμένους της τρόικας καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, μετά την απόρριψη από την κυπριακή Βουλή του «κουρέματος» των καταθέσεων που ζήτησε το Eurogroup.

Βίντεο ΝΕΤ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top