JP Morgan : Θυμίζει Ελλάδα το αποτέλεσμα στην Ιταλία

Παρομοιάζει την ψήφο στον Γκρίλο με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ…

JP Morgan : Θυμίζει Ελλάδα το αποτέλεσμα στην Ιταλία
Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών έχει πολλές ομοιότητες με αυτό των ελληνικών εκλογών το Μαϊο του 2012, αναφέρει σε έκθεση της η JP Morgan.
Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι η ψήφος διαμαρτυρίας στον Μπέπε Γκρίλο δεν διαφέρει από την ψήφο διαμαρτυρίας στο ΣYΡΙΖΑ, που οδήγησε τους Έλληνες στις κάλπες για δεύτερη φορά.

Η JP Morgan υπενθυμίζει ότι μετά τις ελληνικές εκλογές οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 32 μονάδες βάσης, οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές και το ευρώ διολίσθησαν κατά 3% με 7% και τα spreads τις περιφέρειας αυξήθηκαν κατά 10% με 20%.

Προσθέτει ωστόσο, ότι σε αντίθεση με το Μαίο του 2012, η ΕΚΤ έχει συγκροτήσει το μηχανισμό επαναγοράς ομολόγων (OMT), γεγονός που θα περιορίσει την διεύρυνση των spreads στα ακραία επίπεδα της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με την JP Morgan, ένας επιπλέον παράγοντας που θα περιορίσει την μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων είναι και οι γερμανικές εκλογές, καθώς είναι προς το συμφέρον της Μέρκελ να αντιμετωπίσει γρήγορα και αποφασιστικά τις εντάσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top