«Αυλαία» για 42 συμβάσεις οδηγεί σε μισθό 586 ευρώ 600.000 εργαζόμενους!

Ποιοι δε θα ξεχάσουν ΠΟΤΕ την φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου;

​Αυλαία πέφτει σήμερα για 42 κλαδικές συμβάσεις κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μισθούς 586 ευρώ, για περίπου 600.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση, μετά τον Απρίλιο, του επιδόματος γάμου γεγονός που σημαίνει μισθωτοί θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 10%, ενώ καταργούνται οι παγωμένες ωριμάνσεις δηλαδή οι εργαζόμενοι χάνουν ακόμη 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και μέχρι 3 το πολύ.

Δεν αποκλείεται οι ανατροπές να οδηγήσουν τελικά ακόμη χαμηλότερα και τον κατώτατο μισθό που σήμερα είναι στα 586 ευρώ, αφού κάτι τέτοιο προβλέπεται στο μνημόνιο.

Οι εργαζόμενοι έχουν περιθώριο ένα τρίμηνο για να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση, αλλιώς επιχειρήσεις αποκτούν την δυνατότητα να περικόψουν μέχρι και 30% τις αποδοχές του προσωπικού.

Οι συμβάσεις που λήγουν είναι σε κλάδους όπως στις τράπεζες, στη χημική βιομηχανία, στα τυποποιημένα τρόφιμα, στην ποτοποιία και στις εταιρείες αναψυκτικών, ��τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, στα ασφαλιστικά πρακτορεία, σε βιομηχανίες παστερίωσης γάλακτος, απορρυπαντικών, ζυμών αρτοποιίας, καπνοβιομηχανίας, στα καταστήματα πώλησης κρεάτων, οι ηλεκτροτεχνίτες, οι γεωπόνοι κ.ά.

Βίντεο mega

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top