Είσαι πρώην έμπορος και νυν απελπισμένος; Δες πως μπορείς να εξασφαλίσεις τα προς το ζην!

Τσέκαρε αν έχεις τα κατάλληλα δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

​H Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανακούφιση των εμπόρων που λόγω κρίσης, έχουν δει τις δουλειές τους να μηδενίζονται, τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και τις οικογένειές τους να μένουν χωρίς τα βασικά αγαθά, έχει δημιουργήσει, με την συνεργασία και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το «κοινωνικό παντοπωλείο» των εμπόρων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το κοινωνικό παντοπωλείο έχει την επωνυμία «Αποστολή Αγάπης, Κοινωνικό Κατάστημα Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & ΕΣΕΕ» και λειτουργεί στην Καλλιθέα, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο. Σημειώνεται ότι πολλές επιχειρήσεις συνδράμουν αυτή την σημαντική προσπάθεια, προσφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η ΕΣΕΕ ζήτησε από τους Εμπορικούς Συλλόγους της Αττικής να συμβάλλουν ενεργά, ώστε το παντοπωλείο να δώσει ανακούφιση στις οικογένειες των ανέργων εμπόρων. Ζήτησε δε επιμονή στην ενημέρωση, ώστε να εντοπισθούν αυτοί που χρειάζονται βοήθεια και δεν την αποζητούν για λόγους προσωπικής και οικογενειακής αξιοπρέπειας. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι εύκολο να συγκεντρωθούν και η ΕΣΕΕ μπορεί να βοηθήσει τους δικαιούχους ενεργά στην συλλογή τους.

Επίσης, τους φακέλους και τις αιτήσεις χειρίζεται ομάδα ανεξάρτητων εντολοδόχων, οι οποίοι δεσμεύονται από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων και κατά συνέπεια τα περιγραφόμενα στους φακέλους στοιχεία δεν πρόκειται ποτέ να δημοσιοποιηθούν και από κανέναν.

Πρώην επιχειρηματίες… νυν πελάτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου!

Υπενθυμίζεται ότι χρήση των υπηρεσιών του παντοπωλείου μπορούν να κάνουν έμποροι που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους λόγω της κρίσης ή βρίσκονται σε αδράνεια ή είναι πτωχευμένοι ή υπό πτώχευση. Περαιτέρω, θα πρέπει να στερούνται και των παροχών υγείας.

Οι δικαιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν πρέπει να έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από 5.000 ευρώ για ένα άτομο και μέχρι 14.000 ευρώ για επτά. Σε περίπτωση πολυμελούς οικογένειας πέραν των επτά ατόμων το ποσό των 14.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε ακόμη άτομο στην οικογένεια.

Τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την υπαγωγή των δικαιούχων είναι λίγα και εύκολο να συγκεντρωθούν και είναι τα παρακάτω:

-Αίτηση του ενδιαφερομένου.

-Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

-Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-Πρόσφατο Εκκαθαριστικό της Εφορίας ή βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ, ότι ο δικαιούχος δεν έχει η υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση.

- Βεβαίωση διακοπής ή αδράνειας ή εκκαθάρισης ή πτώχευσης από Δ.Ο.Υ ή από αρμόδια αρχή.

-Απάντηση από ΟΑΕΕ ότι δεν δικαιούται παροχές υγείας.

-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει αναλάβει μισθωτή εργασία, δεν αυτοαπασχολείται, δεν λαμβάνει σύνταξη από άλλο φορέα.

-Για άτομα με προβλήματα υγείας γνωμάτευση ή πιστοποιητικό από Δημόσιο Νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top