Δεν είναι Μύθος! Αύριο η Κασσιόπη «θυσιάζεται» για χάρη του ελληνικού Δημοσίου!

Το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει μια ακόμη αποκρατικοποίηση στην Κέρκυρα

Δεν είναι Μύθος! Αύριο η Κασσιόπη «θυσιάζεται»  για χάρη του ελληνικού Δημοσίου!
Η ώρα της Κ��σσιόπης ήρθε… Αύριο Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα προχωρήσει στο άνοιγμα της μοναδικής δεσμευτικής προσφοράς που έχει υποβληθεί στον διαγωνισμό παραχώρησης του ακινήτου από το αμερικανικών συμφερόντων fund NCH Capital.

Kassiopi_city.jpg
Το έργο προβλέπει ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη, σε έκταση 490 στρεμμάτων και επί ακτογραμμής μήκους 725 τμ, ωστόσο εξαιρείται από την αξιοποίηση το ιδιωτικό δάσος που υπάρχει εκεί. Το κοινό θα έχει πρόσβαση στην παραλία και τη λίμνη εντός του ακινήτου. Προβλέπεται η πώληση των μετοχών της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού που θα συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία θα μεταβιβαστεί για 99 χρόνια το εμπράγματο δικαίωμα επί της γης.

southern2.jpg

southern1.jpg
Αν η προσφορά του εγκριθεί, η Κασσιόπη θα είναι ο 3ος κατά σειρά διαγωνισμός που κλείνει έπειτα από εκείνους του IBC (Lamda Development) και των Κρατικών Λαχείων (ΟΠΑΠ). Δείτε περισσότερα για την Κασσιόπη ΕΔΩ

Παράλληλα, αναμένεται να εγκριθεί η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για και για την παραχώρηση 5 απαλλοτριωμένων οικοπέδων παραπλεύρως της Αττικής Οδού και για το Παλιούρι Χαλκιδικής για το οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ρωσικές εταιρίες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top