Έτοιμοι να ανοίξουν «πόλεμο» με την κυβέρνηση οι υπάλληλοι της Βουλής για τις... αποδοχές τους!

Στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες πολίτες!!!

Έτοιμοι να ανοίξουν «πόλεμο» με την κυβέρνηση οι υπάλληλοι της Βουλής για τις... αποδοχές τους!

​Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου…. με τις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής! Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη στιγμή που ο υπουργός οικονομικών προσπάθησε να καταθέσει αιφνιδίως νομοτεχνική αλλαγή, σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα εντάσσονταν από την 1η Ιανουαρίου 2013 στο ενιαίο μισθολόγιο αλλά τελικά απεσύρθη άρον άρον μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τη στάση εργασίας που κήρυξαν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, το ίδιο έργο περίπου δύο μήνες μετά φαίνεται πως θα επαναληφθεί οσονούπω!

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις των υπαλλήλων της Βουλής ενόψει της τροπολογίας που φέρνει η κυβέρνηση και η οποία θα ψηφιστεί τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς σύμφωνα με αυτήν οι αποδοχές των υπαλλήλων θα εξομοιωθούν με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων και όχι με αυτές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών!

Υπενθυμίζουμε μάλιστα ως πριν τις γιορτές, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης πως θα κοπούν τα προνόμια των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, οδήγησαν δεκάδες από αυτούς στην... συνταξιοδότηση. Όσοι όμως πίστεψαν πως δεν θα πειραχτούν τα προνόμια τους μάλλον θα πικραθούν, καθώς αν ψηφιστεί τελικά η ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, τότε θα δουν το μισθό τους να μειώνεται περίπου 600 ευρώ κατά μέσο όρο!!!!

Σε όλα αυτά, αξίζει να προστεθεί πως οι σχέσεις ανάμεσα στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και τους υπαλλήλους της Βουλής δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς οι πρώτοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μπουν στο στόχαστρο δημοσιογράφων που θα αρχίσουν να ψάχνουν ποιες είναι οι πραγματικές τους αμοιβές!!!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top