Κοντονής για πρόεδρο του ΣτΕ: Ακραία και άδικη η φρασεολογία του

«Δικαιούμαι να ασκώ κριτική στη Δικαιοσύνη» λέει ο υπουργός

Κοντονής για πρόεδρο του ΣτΕ: Ακραία η φρασεολογία του

Αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής της κριτική των δικαστικών αποφάσεων, μία μέρα μετά την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου -κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος- για το θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστών και των εισαγγελέων.

Διαβάστε ακόμη: Τζανακόπουλος για τις καταγγελίες του προέδρου του ΣτΕ κατά Κοντονή: Τσακώθηκε μόνη της η Δικαιοσύνη

«Ένας πολίτης -είτε είναι υπουργός ή ένας οποιοσδήποτε πολίτης- δεν δικαιούται να έχει γνώμη για μια απόφαση που εξέδωσε ένα δικαστήριο;» διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής στο Πρακτορείο 104,9 FM, υπογραμμίζοντας πως «ρόλος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους θεσμούς και πρώτα και κύρια το κύρος της Δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών».

Διαβάστε ακόμη: Σφοδρές αντιδράσεις για την καταγγελία του προέδρου του ΣτΕ σε βάρος Κοντονή

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις, που διατύπωσε σε βάρος του ο κ. Σακελλαρίου περί «ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη» είπε: «Νομίζω ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο χθες με αυτή την ακραία και άδικη φρασεολογία. Αδικεί και τον ίδιο και τον θεσμό που υπηρετεί».

«Στις διατάξεις του πόθεν έσχες δεν πρέπει να εμφιλοχωρούν εξαιρέσεις», συνέχισε, εξηγώντας ότι «δεν γίνεται να προχωρήσει αυτή η κοινωνία με εξαιρέσεις, διότι τότε καταστρατηγείται κάθε κανόνας ισονομίας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top