Love Bombing! Μάθε αν ο σύντροφος σου ανήκει σε αυτή τη κατηγορία

Αναγνώρισε τα σημάδια πριν είναι πολύ αργά

ερωτευμενο ζευγαρι

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή: Σκέψου τα πρώτα ακόμα ραντεβού με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή με τα κομπλιμέντα του και την προσοχή που σου δείχνει.

Όσα ξέρει η Μαρία: Ζήλιες, μούτρα και τοξικότητα

Φυσικά αν έχεις βιώσει κάτι τέτοιο θα πεις ότι έχεις βρει τον «έναν και μοναδικό». Πώς θα καταλήξει όμως είναι το όλο θέμα. 
Η καθηγήτρια ψυχολογίας Chitra Raghavan μέσα από συνέντευξή της στους New York Times εξηγεί πως αυτό το Love Bombing (βομβαρδισμός αγάπης στα ελληνικά) είναι στην πραγματικότητα, η προσπάθεια ενός ανθρώπου– να χειραγωγήσει την εν δυνάμει σύντροφό του, ενώ ο ίδιος παρουσιάζεται ως ιδανικός.

Τι συμβουλεύει όμως η ειδικός; 

Είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις την πραγματική και ειλικρινή προσοχή, από την προσπάθεια χειραγώγησης. 

Το σημείο που πρέπει να προσέξεις, είναι η υπερβολή. Αν αισθάνεσαι ότι γίνεσαι το κέντρο του κόσμου του από νωρίς, καλό είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

  • Έπειτα, έρχεται η απομόνωση. Αν προσπαθεί να βρίσκεσαι οι δυο σας κάθε μέρα, όλη μέρα, βάζοντας στην άκρη φίλους και συγγενείς, πιθανότατα να πρέπει να διαχειριστείς έναν νάρκισσο, ο οποίος προσπαθεί να σε απομονώσει.
  • Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι τα μεγάλα δώρα. Το love bombing περιστρέφεται γύρω από την ιδέα της υπερβολής – «τα τεράστια δώρα μας δυσκολεύουν να επεξεργαστούμε αυτό που συμβαίνει, δε βλέπουμε τον κίνδυνο», εξηγεί η Raghavan.
  • Σε μία υγιή ρομαντική σχέση, η στήριξη, η επιθυμία και η τρυφερότητα, πρέπει να είναι αμοιβαίες. Στην περίπτωση του love bombing, όμως, είναι μονόπλευρες – ο ένας προσπαθεί να γίνει ολόκληρος ο κόσμος του άλλου. Η Raghavan επισημαίνει πως ένας άνθρωπος που μας βομβαρδίζει με αγάπη, μας κάνει να αισθανόμαστε κενοί στο τέλος, σαν να χάσαμε τον εαυτό μας.

«Δεν ξέρεις καν ποιος είσαι επειδή εκείνος ελέγχει τα μικρά πράγματα για εσένα, και αυτά τα μικρά πράγματα μπορεί να είναι οτιδήποτε – από τον τρόπο που ντύνεσαι, μέχρι το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου προς τα έξω. Τα αστεία που λες, ή η γυναίκα που θέλει να γίνεις για εκείνον».

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top