Πρώτη νύχτα μαζί; 7 συμβουλές για το επόμενο πρωί

Άσχημα τα νέα για τους εργασιομανείς

Δημοφιλείς έρευνες που τράβηξαν το ενδιαφέρον παρουσίασαν η Ελίνα Παπίλα και ο Γιώργος Καρτελιάς στο breakfast@star.

Περάσατε την πρώτη νύχτα μαζί και αγχώνεσαι για το πώς να συμπεριφερθείς την επομένη;

Η ερωτική ζωή αντρών και γυναικών σε αριθμούς!

Δες μερικές συμβουλές για το τι να κάνεις.

1.Νιώστε άνετα. Όχι πολύ άνετα.

Είναι όμορφο να περάσετε το μήνυμα ότι σας αρέσει το σπίτι που βρίσκεστε. Δείχνει ότι ταυτίζεστε με την αισθητική του ανθρώπου δίπλα σας. Και φυσικά το να νιώθει κανείς άνετα σε έναν μέχρι χθες ξένο προς αυτόν χώρο είναι σέξι. Παύει να είναι σέξι, όταν αισθάνεστε τόσο άνετα, ώστε να ξεχνάτε τα βασικά. Μην αφήσετε ποτήρια δεξιά αριστερά για παράδειγμα ή τα ρούχα σας πεταμένα στο πάτωμα ή διόλου χαριτωμένα ευρήματα στο μπάνιο. Μην απλώσετε όλο το περιεχόμενο του σακιδίου με τα χρειώδη της «πρώτης βραδιάς μαζί» παντού στον χώρο. Είναι πολύ πιθανόν αυτού του είδους η άνεση να εκληφθεί ως «κατάληψη» ή ως «τσαπατσουλιά». Παραμείνετε διακριτικοί.

2.Μη σχολιάσετε τις βραδινές συνήθειες

Είστε φιλοξενούμενοι. Για την ακρίβεια υπό δοκιμή. Και όσο κι αν νιώθετε άνετα, δεν έχετε δικαίωμα να σχολιάσετε τις συνήθειες του άλλου. Με τι πλένει τα δόντια, τι πιτζάμες φοράει, τι παντόφλες είναι αυτές, γιατί τα συρτάρια έχουν αυτή τη διάταξη, κ.λπ. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ρουτίνα στο σπίτι και μοιάζει λίγο με προσευχή. Δεν επιδέχεται κριτικής και σχολίων και μία ακόμη και -καλής πρόθεσης- επισήμανση, μπορεί να προκαλέσει απόσταση και δεύτερες σκέψεις. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν σας αρέσει κάτι, υπάρχει πάντα η ανοιχτή πόρτα.

Ποια ζώδια επηρεάζει η Πανσέληνος στις 19/12/2021;

3.Μείνετε μακριά από τα social media

Στην εποχή που όλα ποστάρονται με το ανάλογο σχόλιο, εδώ πείτε «όχι». Συγκρατήστε τον ενθουσιασμό σας και μη δηλώσετε ούτε τοποθεσία, ούτε άνθρωπο, ούτε τίποτα. Κυρίως, μη φροντίσετε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να αναρτήσετε κάποια φωτογραφία χαρακτηριστική ή σχόλιο που να υπονοεί ότι είστε μαζί. Δικαίως θα θεωρηθεί ότι εκβιάζετε μία κατάσταση ή θέλετε ενημερώσετε γι' αυτήν και οι σχέσεις καλό είναι να μην αρχίζουν με τέτοια παιχνίδια.

1/Όσοι δουλεύουν περισσότερες από 52 ώρες τη βδομάδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να... καραφλιάσουν

Αν είστε εργασιομανείς τα νέα που θα ακούσετε είναι ιδιαίτερα άσχημα καθώς οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που εργάζονται πάνω από 52 ώρες κάθε εβδομάδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να καταλήξουν φαλακροί!
Η έρευνα -σε 13.000 άνδρες, στη Νότια Κορέα- απέδειξε ότι το άγχος προκαλεί μια αλλαγή στα επίπεδα των ορμονών σε ορισμένες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής.

Όταν αγχωνόμαστε, τονίζουν οι επιστήμονες, αυτή η ορμονική αλλαγή μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων στο τριχωτό της κεφαλής. Γνωρίζουμε ήδη, ωστόσο, από προηγούμενη έρευνα, ότι το άγχος κάνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να «επιτεθεί» στα θυλάκια των τριχών. Δίχως, βέβαια, να γνωρίζουμε ακόμη το γιατί...

Οι ακαδημαϊκοί, λοιπόν, πίσω από τη νέα έρευνα, η οποία αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν περισσότερες από 52 ώρες κάθε εβδομάδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να καταλήξουν φαλακροί, θεωρούν ότι οι νομοθέτες πρέπει να ακολουθήσουν μια αυστηρότερη προσέγγιση όσον αφορά τις ώρες που επιτρέπεται στους ανθρώπους να εργάζονται.

Και ο λόγος δεν είναι μόνο ότι οι άνθρωποι χάνουν τα μαλλιά τους, αλλά, επίσης, ότι το άγχος έχει αρκετές ακόμη αρνητικές επιπτώσεις...

Οι ερευνητές από τη σχολή ιατρικής του πανεπιστημίου Sungkyunkwan στη Νότια Κορέα (όπου οι εργαζόμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δουλεύουν περισσότερες από 52 ώρες κάθε εβδομάδα) μελέτησαν περισσότερους από 13.000 άνδρες ηλικίας 20 έως 59 ετών, μεταξύ 2013 και 2017. Χωρίστηκαν, δε, σε ομάδες με βάση τις ώρες που εργάζονται, και στη συνέχεια οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα δεδομένα.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top