Αναζητώντας τον τέλειο σύντροφο…

Υπάρχει άραγε ο ιδανικός άντρας

ιδανικός άντρας

Αυτό το άρθρο θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί κάτι μεταξύ ψυχοθεραπείας ή μοίρασμα του απόλυτου θέλω μας προς τα έξω. Κρυφή σκέψη ή μια τεράστια επιθυμία στο να βρούμε τον τέλειο σύντροφο εν έτει 2021 ή ακόμα ακόμα να επινοήσουμε έναν με την σκέψη μας ζώντας σε απόλυτες ψευδαισθήσεις. Άραγε υπάρχει; Μετά από χρόνια στο άκουσμα πολλών ιστοριών από φίλες και γνωστές για το αν πράγματι υπάρχει ο τέλειος σύντροφος κατέληξα στα εξής…

Ως κορίτσια γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε πάντα με μια πεποίθηση… να είμαστε πάντα τέλειες σε όλα, τέλειες μαθήτριες, τέλειες κόρες, τέλειοι σύντροφοι, τέλειοι σύζυγοι, τέλειες μανάδες, τέλειες φίλες.

Υπερασπιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας αυτό που εμείς φαινομενικά θεωρούμε τέλειο και ας μην είναι, μόνο και μόνο για να χωρέσουμε στο κουτάκι που έχουμε επινοήσει εμείς οι ίδιες για τον εαυτό μας. Οι περισσότερες από εμάς ζούμε με έναν σκοπό από την ώρα που θα δούμε το πρώτο φως αυτού εδώ του μάταιου κόσμου, να βρούμε το άλλο μας τέλειο μισό. Τον έναν και μοναδικό, ο οποίος θα είναι κατά τα δικά μας πρότυπα τέλειος, χωρίς κουσούρια όπου μέσω αυτού θα μπορέσουμε να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι και εν κατακλείδι ως γυναίκες.

Με έναν μαγικό τρόπο θα επινοήσουμε όλα εκείνα τα θετικά χαρακτηριστικά που μπορούμε να βρούμε σε έναν άντρα και θα προσπαθήσουμε να βιώσουμε χαρά, πόθο, συντροφικότητα ώσπου να επέλθει το μοιραίο… αυτό που από γεννησιμιού μας είμαστε προορισμένες να ζήσουμε, τον γάμο.

Ποτέ μα ποτέ όμως σε αυτή την δίψα μας για αναζήτηση δεν προτάσσουμε τον εαυτό μας, αν είμαστε εμείς οι ίδιες τέλειες ώστε να βρούμε τον τέλειο. Βέβαια έχουμε και εμείς τα δίκια μας. Ως γυναίκες έχουμε ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγες φορές από άντρες ψεύτες, από άντρες που μας υποσχέθηκαν τον ουρανό με τα άστρα και ποτέ δεν μας πρόσφεραν. Συγκρίναμε άντρες κολλητών μας φιλενάδων, γνωστών μας οι οποίοι φαινομενικά στα δικά μας μάτια ήταν τέλειοι και αναρωτηθήκαμε γιατί να μην έχουμε και εμείς έναν ίδιο. Πόσο σας καταλαβαίνω. Μέχρι και λίστες βγάλαμε και γράψαμε χαρακτηριστικά για τον ‘’the perfect man’’. Αμέσως μετά βέβαια αυτές οι λίστες σκίστηκαν και έγιναν χιλιάδες κομματάκια καθώς όλο και κάτι θα έλειπε από τα χαρακτηριστικά του υποτιθέμενου «Mr Perfect».

Εδώ που τα λέμε όμως, τι να κάνουν και οι άντρες; Και αυτοί θύματα των δικών τους επιλογών είναι. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουνε πάει για μαλλί και έχουν βγει τελείως κουρεμένοι. Σαν τον Τέλι Σαββάλα ένα πράμα, κρανίου τόπος, μαλλί γλόμπος και πάει λέγοντας. Ψάχνουν την ιδανική γυναίκα σε συσκευασία δώρου και εκεί που ανοίγουν το κουτί για να βγει η θεά Μέρλιν Μονρόε, βγαίνει κάτι το εντελώς αντίθετο. Η μία είναι κούκλα αλλά εντελώς αλλοπρόσαλλη, η άλλη είναι ωραίος τύπος αλλά δεν ταιριάζει στα πρότυπα ομορφιάς που ζητούν εκείνοι και πάει λέγοντας. Φαύλος κύκλος. Βαρέλι δίχως πάτο.

Γι’ αυτό λοιπόν κατεβείτε από το ροζ συννεφάκι και σταματήστε να ελπίζετε πως εκεί έξω υπάρχει το τέλειο. Δυστυχώς ή ευτυχώς τέλειος σύντροφος δεν υπάρχει. Αλλιώς θα ζούσαμε σε έναν κόσμο τέλεια αγγελικά πλασμένο που ο καθένας θα είχε αυτό που ποθούσε, όλοι θα ήταν ευτυχισμένοι και κανείς δεν θα προσπαθούσε για να πετύχει το ανέφικτο. Όλη αυτή η μαγεία του ταξιδιού και της διαδρομής προς την Ιθάκη θα είχε χαθεί ανεπιστρεπτί.

Ύστερα στο προσκήνιο έρχεται και το κομμάτι της αυτογνωσίας. Έχουμε ποτέ αναρωτηθεί αν είμαστε εμείς οι τέλειες για να βρούμε εκεί έξω τον «Mr Perfect»; Έχουμε προσπαθήσει να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας; Έχουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε διακαώς στο υποψήφιο έτερον ήμισυ ώστε να μας αναζητήσει και αυτός με την σειρά του; Αν δεν φροντίσουμε το σώμα μας, την προσωπικότητα μας, γνωρίσουμε τα θέλω μας, αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να γίνουμε ευτυχισμένες όσο και αν ποθούμε απεγνωσμένα να βρούμε το άλλο μας μισό. Τα πάντα να θυμάστε ξεκινάνε από το πώς νιώθουμε και στην τελική το ζήτημα δεν είναι να βρούμε τον τέλειο, αλλά να βρούμε τον αληθινό.

Πέντε πράγματα που δείχνουν πως αγαπάς τον εαυτό σου

Εκείνον που θα μοιραστεί μαζί μας μια ωραία βόλτα στο ηλιοβασίλεμα, μια ωραία μους σοκολάτας με ζελέ ροδιού, μια αγκαλιά, έναν τσακωμό που μετά θα καταλήξει αναπόφευκτα σε μια παθιασμένη νύχτα συμφιλίωσης. Βρείτε τον ελαττωματικό κορίτσια, αυτόν με ψεγάδια που στην τελική δεν θα φοβάται να τσαλακωθεί για να σας αποδείξει το πόσο σας αγαπάει. Βρείτε τον «unperfect» για να τον μεταμορφώσετε εσείς σε «Mr Perfect». Στο τέλος πάντα η αγάπη νικάει… έτσι θέλουμε να πιστεύουμε και έτσι πρέπει να είναι!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top