Τα «Καταλόγια», στο χώρο τέχνης «Βρυσάκι» στην Πλάκα.

Αναπαράσταση τριών δημοτικών τραγουδιών

Τα «Καταλόγια», μια μοναδική θεατρική παράσταση παρουσιάζεται από τις 8 Δεκεμβρίου στο Χώρο τέχνης «Βρυσάκι» στην Πλάκα.

Η παράσταση είναι βασισμένη σε μια ιδέα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Θοδωρή Οικονομίδη όπου κούκλες, άνθρωποι και μο��σική συμμετέχουν σε μια τελετουργική αναπαράσταση τριών ελληνικών παραλογών.

Πρόκειται στην ουσία για ένα θέαμα που ζωντανεύει στη σκηνή, τρία κλασικά δημοτικά τραγούδια τα οποία αναπαριστώνται με βάση τους κώδικες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

Τα τραγούδια είναι: Της μάνας φόνισσας. Η ιστορία της μάνας που σκοτώνει το παιδί της επειδή την έπιασε με τον εραστή. Του γιοφυριού της Άρτας, το οποίο εξιστορεί τη θυσία της όμορφης γυναίκας του πρωτομάστορα για να σταθεί το γεφύρι. Της κακιάς πεθεράς, που περιγράφει την πεθερά που από ζήλια και φθόνο σκοτώνει την νύφη της.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη παραγωγή είναι η χρήση μασκών, κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών, με στόχο να αναπαρασταθούν οι βασικές ιστορίες, τα τρία ποιήματα. Η μουσική της παράστασης ακούγεται ζωντανά από μια κιθάρα κι ένα μαντολίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top