Μακριά από παιδιά – Είδαμε την παράσταση

Το έργο του Γιωργή Τσουρή πάει κόντρα στην παθογένεια της κοινωνίας

Δείτε το trailer της παράστασης

Σχέσεις, χρήμα, απάτη, ρατσιμός, πατριαρχεία, γεροντική άνοια, βλαχουριά και η... Ρένα Βλαχοπούλου μπλέκονται -θα μπορούσαμε να πούμε «γλυκά», αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει- στην παράσταση με την υπογραφή του Γιωργή Τσουρή, Μακριά από παιδιά

Μακριά από παιδιά: Ο Γιωργής Τσουρής με την Ελεάνα Καυκαλά είναι ζευγάρι με πολλά... θέματα!

Μακριά από παιδιά: Ο Γιωργής Τσουρής με την Ελεάνα Καυκαλά είναι ζευγάρι με πολλά... θέματα!

Αν δεν έχεις δει το «αδερφάκι» του συγκεκριμένου έργου, το 170 τετραγωνικά, δε θα περίμενες ποτέ ότι ο Γιωργής Τσουρής που γνωρίσαμε τηλεοπτικά από τον light κωμικό ρόλο στην καθημερινή σειρά της ΕΡΤ, Χαιρέτα μου τον πλάτανο, ενώ φέτος πρωταγωνιστεί στο Φόνοι στο καμπαναριό του Alpha, θα έγραφε ένα τόσο πολύπλοκο, γλυκόπικρο έργο που -πραγματικά- ξετυλίγει την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας. 

Μακριά από παιδιά: Σταύρος Μαρκάλας, Χριστίνα Τσάφου, Γιωργής Τσουρής κι Ελεάνα Καυκαλά

Μακριά από παιδιά: Σταύρος Μαρκάλας, Χριστίνα Τσάφου, Γιωργής Τσουρής κι Ελεάνα Καυκαλά

Στο μικρό θέατρο Ιλίσια Βολανάκης των λίγων θέσεων, η παράσταση που διανύει τη δεύτερή της χρονιά, γίνεται ακόμα πιο... οικεία με τον Γιωργή Τσουρή να την ανοίγει και -φυσικά- να κάνει το φινάλε. Στο μπερδεμένο μυαλό της μητέρας του, κυρίας Αλίκης (Χριστίνα Τσάφου) πρωταγωνιστεί η απόλυτη σύγχυση με μεγάλη ηρωίδα τη Ρένα Βλαχοπούλου. Μια ακόμα κατά βάσει κωμική ηθοποιός που δοκιμάζεται σε κάτι διαφορετικό και θριαμβεύει. Η παράσταση στηρίζεται στα χέρια του Τσουρή και της συζύγου του που υποδύεται η Ελεάνα Καυκαλά, με ένα μόνιμο δάκρυ στην άκρη του ματιού της έτοιμο να συγκινήσει τον θεατή. 

Μακριά από παιδιά: Η Όλγα βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά του Μπάμπη;

Μακριά από παιδιά: Η Όλγα βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά του Μπάμπη;

Η σχέση τους μπαίνει στο μικροσκόπιο μετά την απώλεια ενός παιδιού, με τον ξάδερφο (Σταύρο Μαρκάλα) να βοηθάει στο ξεδίπλωμα της ιστορίας και τον Διονύση (Κωνσταντίνος Ελματζίογλου) να την ανατρέπει!

Αστείο, σκληρό, ευαίσθητο κι ανατρεπτικό το κοινό δεν μπορεί παρά να χειροκροτήσει κι αυτήν την αληθινή (σε πλοκή και διαλόγους) παράσταση σε κείμενο του Τσουρή (Μετά το viral 170 τετραγωνικά), και σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.

Λίγα λόγια για το έργο

Μετά από μια τραυματική απώλεια, ο Τάσος κι η σύζυγός του Όλγα εγκαταλείπουν το παλιό τους διαμέρισμα και μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι. Καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, οι διαφωνίες και οι ανελέητες συγκρούσεις μεταξύ τους πυκνώνουν συνεχώς, και τα ψέματα που τους απομακρύνουν, βαθαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ στο σπίτι φιλοξενούν για λίγες μέρες και την ιδιόρρυθμη μητέρα του Τάσου. Ένας ξάδελφος κι ένας διακοσμητής (interior designer), συμπληρώνουν τους χαρακτήρες αυτής της απρόσμενης αλλά και πολύ οικείας ιστορίας, στην οποία τίποτα δεν είναι αυτό που αρχικά φαίνεται. Το παρελθόν «εγκυμονεί» μυστικά που τσακίζουν και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, σαν μια οδυνηρή επιβεβαίωση ότι για να φτάσεις στην αλήθεια, πρέπει να «ματώσεις». 

Μακριά από παιδιά: Η Χριστίνα Τσάφου υποδύεται τη μητέρα του Γιωργή Τσουρή

Μακριά από παιδιά: Η Χριστίνα Τσάφου υποδύεται τη μητέρα του Γιωργή Τσουρή

Οι κλειδωμένες πόρτες θα σπάσουν. Θ’ ανοίξουν για πάντα. Όπου και να τρέξεις όμως, όποιον δρόμο και να πάρεις, θα σε βγάλει πάλι στο παιδικό σου δωμάτιο…

Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια
Τηλ. 210-7223010

Πρωταγωνιστούν: Γιωργής Τσουρής, Ελεάνα Καυκαλά, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου

Συγγραφέας: Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Δραματουργική επεξεργασία: Βάλια Παπακωνσταντίνου – Φοίβος Ριμένας
Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιωργής Τσουρής
Μουσική επιμέλεια / Βίντεο εγκατάσταση: Γιωργής Τσουρής
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Βάλια Παπακωνσταντίνου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Πρόγραμμα παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη (λαϊκή βραδινή), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top