«Ο Μεγάλος Αιρετικός» του Δ. Παπαδημητρίου στο Ίδρυμα Ωνάση

Θα μεταδοθεί τη Μ. Τετάρτη από το Youtube Channel του ιδρύματος στις 21.00

Δημήτρης Παπαδημητρίου  Βερόνικα Δαβάκη

«Ο Μεγάλος Αιρετικός»: Το Τρίτο Μέρος ενός κύκλου τραγουδιών, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πνευματική, ηθική και πνευματική ελευθερία θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Youtube Channel του Ιδρύματος Ωνάση την Μ. Τετάρτη 28 του μήνα στις 21.00.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε μία ξεχωριστή Live Streaming συναυλί

Όσοι παρακολουθήσουν διαδικτυακά την συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μελοποιημένα έργα των Αριστοφάνη, Βιγιόν, Εμπειρίκο, Καβάφη, Κοροπούλη, Λαπαθιώτη, Λεοντάρη, Μπρεχτ, Τζων Ντον, Παλαμά, Ρίλκε, Σαχλίκη. Ποιητές τους οποίους έχει μελοποιήσει ο συνθέτης και έχει φωτίσει άγνωστες πτυχές του αιρετικού τους χαρακτήρα. 

Ο ίδιος ο συνθέτης αυτοσαρκάζεται δηλώνοντας ότι «ο τίτλος του κύκλου παρηχεί σκοπίμως και αυτός «αιρετικά», τιμώντας αυτοσαρκαζόμενος και αντιστρόφως, δηλαδή σαρκάζοντας αυτοτιμώμενος (!) (εννοείται παιγνιωδώς...), όπως κάποιοι ξέρουν ότι θα άρεσε και στον ίδιο τον «Μεγάλο Ερωτικό» μας».

Η Βερόνικα Δαβάκη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Φλωράκης, με ένα σύνολο επτά μουσικών θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια. Ενώ το εγχείρημα οργανώνεται από το Ελληνικό Σχέδιο για την υποστήριξη και προβολή της σύγχρονης, πρωτογενούς μουσικής δημιουργίας.

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Μια νύχτα του Αυγούστου»

«Ο Μεγάλος Αιρετικός – Μέρος Τρίτο» ολοκληρώνει τον μεγάλο κύκλο που ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου συνέλαβε ως ιδέα τον Δεκέμβριο του 2018. 

Συντελεστές: 

Επιμέλεια κύκλου:

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος, Κώστας Φασούλας

Συνθέτης

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Λογοτεχνική επιμέλεια

Γιώργος Κοροπούλης

Ερμηνευτές

Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Φλωράκης

Μουσικοί

Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Κώστας Θέος (τσέλο), Γιώργος Καράγιαννης (μαντολίνο, μπουζούκι), Μερκούρης Κάραλης (κλαρινέτο), Χρυσόστομος Καραντωνίου (κιθάρα), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο, ηλεκτρικό μπάσο), Δημήτρης Κοντός (κρουστά), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν)

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top