Tι κοινό έχουν ένα περσικό παραμύθι, ένας Λόρδος και ένα ημερολόγιο;

Οι τελευταίες εκδόσεις της Αιώρας για το 2020

Εκδόσεις Αιώρα stargr θεμα

Το star.gr παρουσιάζει τρεις μοναδικές εκδοτικές προτάσεις: Ένα ιδιαίτερο βιβλίο για παιδιά, μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την περιπετειώδη  ζωή του Λόρδου Μπάιρον και τα αγαπημένα ημερολόγια της Αιώρας που θα μας εμπνεύσουν και το 2021, με αισιόδοξο και στοχαστικό περιεχόμενο σε μια κομψή έκδοση.

10+1 βιβλία που θα διαβάσουμε σε αυτή την καραντίνα (Μέρος Β')

«Κι αυτό θα περάσει: ένα περσικό παραμύθι»

Το περσικό παραμύθι «Κι αυτό θα περάσει» είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να μας θυμίσει ότι στη ζωή ότι κακό περνάει. Όποια δύσκολη κατάσταση και αν αντιμετωπίζουμε, στο τέλος θα ξεπεραστεί.

Οι εκδόσεις Αιώρα επιλέγουν αυτό το περσικό παραμύθι για να μας ενθαρρύνουν και να μας θυμίσουν ότι όλα γύρω μας είναι εφήμερα.

Ακόμη και αν οι καταστάσεις μας φαίνονται δύσκολες και τα εμπόδια πολλά και ανυπέρβλητα στο τέλος θα εξαφανιστούν, όμως προσοχή γιατί το παραμύθι αυτό θα μας διδάξει ότι θα περάσουν ακόμη και οι πιο όμορφες καταστάσεις.

12 βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στη νέα καραντίνα

Ένα παλιό περσικό παραμύθι που μας μιλά για την ανυπέρβλητη δύναμη του εφήμερου — μια γνώση που προσφέρει ανακούφιση και εσωτερική δύναμη, προστασία από την αλαζονεία και αναγνώριση για το τι είναι πολύτιμο στη ζωή.

Γιατί τα παραμύθια μπορεί να μην αφηγούνται την αληθινή ζωή, αλλά αυτό που εκφράζουν είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Η ιστορία του παραμυθιού έγινε ευρέως γνωστή το 1859 όταν ο Αβραάμ Λίνκολν την ενσωμάτωσε σε μια ομιλία του. Η φράση «κι αυτό θα περάσει» είναι πιθανότατα περσικής καταγωγής. Το πνεύμα της φράσης, που εστιάζει στην εφήμερη φύση του ανθρώπου και των πραγμάτων, υπάρχει σε πολλούς πολιτισμούς και έχει εκφραστεί με πολλούς τρόπους εδώ κι αιώνες. Τη συγκεκριμένη διατύπωση την πρωτοσυναντάμε σε έργα Περ¬σών Σούφι ποιητών, όπως ο Σανάι (11ος αιώ¬νας μ.Χ.), ο Αττάρ από τη Νισαπούρ (12ος αιώ¬νας μ.Χ.) και ο Ρουμί (13ος αιώνας μ.Χ.). Στην καταγραφή του ο Αττάρ μιλάει για έναν παντοδύναμο βασιλιά που ζητάει από το συμβούλιο των σοφών να του φτιάξουν ένα δαχτυλίδι για να τον κάνει ευτυχισμένο όταν θα αισθάνεται λυπημένος. Μετά από διαβουλεύσεις οι σοφοί τού έδωσαν ένα απλό δαχτυλίδι με χαραγμένες τις λέξεις «Κι αυτό θα περάσει». Η φράση τον έκανε ευτυχισμένο κάθε φορά που αισθανόταν λύπη. Αλλά επίσης, κάθε φορά που αισθανόταν ευτυχισμένος, τον επανέφερε στην ταπεινότητα.

Απόδοση Νικολέττα Σαρρή
Σχέδια Παναγιώτης Σταυρόπουλος

«Μπάιρον» του Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα

Δύο μεγάλες προσωπικότητες συναντιούνται σε αυτό το βιβλίο: Ο Λόρδος Μπάιρον, ποιητής σύμβολο του ρομα¬ντισμού, ταυτισμένος με το κίνημα του φιλελληνισμού και την Ελληνική Επα¬νάσταση του 1821, και ο Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα, σαγηνευτικός συγγραφέας, διάσημος για το εμβληματικό μυθιστόρημά του Ο γατόπαρδος, το σπουδαιότερο ιταλικό μυθιστόρημα του 20ού αιώνα.

Διαδικτυακή παράσταση ο Θησέας και ο Μινώταυρος από την Κάρμεν Ρουγγέρη

Με αγάπη και σπουδή ο Τομάζι ντι Λαμπεντούζα, εξαιρετικός γνώστης της αγγλικής λογοτεχνίας, δεινός αφηγητής και με χιούμορ, ανα¬τέμνει τη ζωή και το έργο του Μπάιρον, ζωντανεύει την ταραχώδη εποχή που έζησε, ξεδιπλώνει χωρίς φόβο και πάθος όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει στη δική του έρευνα και μας καλεί να τον ξαναγνωρίσουμε, μέ¬σα από ένα λιτό αλλά εμβριθές και ελκυστικό κείμενο, με ιδιαίτερη σημασία για εμάς, που έχουμε φυλάξει μια θέση στην Ιστορία μας για τον Μπάιρον.

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Εισαγωγή: Θεοδώρα Πασαχίδου 

«Μη μετράς τις μέρες, κάνε τις μέρες να μετρούν»

Ημερολόγιο 2021 - εβδομαδιαίο

Tο ημερολόγιο της Αιώρας για το 2021 «Μη μετράς τις μέρες, κάνε τις μέρες να μετρούν» μόλις κυκλοφόρησε και όπως κάθε χρόνο είναι αγαπημένο πολλών αναγνωστών καθώς είναι κομψό, σύγχρονο και συνδυάζει στοχαστικά αποφθέγματα που θα ομορφύνουν τη νέα μας χρονιά.

Για το 2020 ο τίτλος του ημερολογίου είναι τα λόγια του Muhammad Ali (1942-2016) «Μη μετράς τις μέρες, κάνε τις μέρες να μετρούν».

Το ημερολόγιο είναι εβδομαδιαίο και κυκλοφορεί σε έξι (6) διαφορετικά χρώματα εξωφύλλου για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Τα κείμενα που φιλοξενούνται, μέσα από τη θεματική ποικιλία και την πολυφωνία τους, προσβλέπουν στην ευαισθητοποίησή μας για θέματα που αφορούν την καθημερινή κοινή ζωή μας, αποπνέουν θετική διάθεση, εμπνέουν αισιοδοξία και προτρέπουν στη βελτίωση του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας.

Επιμέλεια έκδοσης: Νικολέττα Σαρρή, Θεοδώρα Πασαχίδου, Άρης Λασκαράτος

Σχεδιασμός έκδοσης: Michele Traversa

Διάβασε όλα τα lifestyle νέα 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top