Aερόβιες ασκήσεις και ενημέρωση για την προστασία κατά του καρκίνου

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος

Μαρία Πολύζου

Λόγω αναβάθμισης της εκτίμησης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μετά από σύσταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η δράση των Γυναικών στην Ογκολογία «Η Άσκηση είναι Φάρμακο» που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος, ματαιώνεται.

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία, με υπευθυνότητα απέναντι στη υγεία των πολιτών, συντάσσονται με τις συστάσεις των κρατικών φορέων και του ΠΙΣ για ακύρωση των συναθροίσεων, ακόμα και σε ανοιχτό χώρο.

 

Με την ευκαιρία όμως της ημέρας της γυναίκας, οι «Γυναίκες στην Ογκολογία», μαζί με την πρωταθλήτρια στο μαραθώνιο δρόμο Μαρία Πολύζου, ξεκινούν καμπάνια με μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για τα οφέλη της άσκησης και τη βελτίωση που προσφέρει στην ποιότητα ζωής, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη θεραπεία του καρκίνου.

Η σωματική άσκηση είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι επιδρά θετικά τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική μας υγεία, ενώ αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την πρόληψη και θεραπεία χρόνιων νοσημάτων και ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου.

Μαρία Πολύζου: «Νιώθω ότι πάω για καφέ και όχι για χημειοθεραπεία»

Η δυναμική ομάδα των Γυναικών στην Ογκολογία (W4O Hellas), ενώνεται με την πρωταθλήτρια στο μαραθώνιο δρόμο Μαρία Πολύζου, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τα οφέλη της άσκησης και τη βελτίωση που προσφέρει στην ποιότητα ζωής, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη θεραπεία του καρκίνου. Η πολυβραβευμένη μαραθωνοδρόμος, μαζί με τους γυμναστές Ευμορφία Παπανικολάου, Αλέξανδρο Μπαλτά και Άννα Βλασοπούλου , θα δείχνει δυναμικές και αερόβιες ασκήσεις που όλοι μπορούν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους, ενώ παράλληλα οι γιατροί των W4O Hellas, θα ενημερώνουν για την πρόληψη κατά του καρκίνου.

Βραβεύτηκε για την προσφορά της η Μαρία Πολύζου από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O Hellas)

Τον Μάιο του 2014, έξι γυναίκες Παθολόγοι - Ογκολόγοι μοιράστηκαν το κοινό τους όραμα και δημιούργησαν στην Ελλάδα μια μη κερδοσκοπική επιστημονική ομάδα γυναικών, στο χώρο της Ογκολογίας.

Οι “Γυναίκες στην Ογκολογία” (Women 4 Oncology-Hellas), είναι ένα δυναμικό δίκτυο αρωγής, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή με καρκίνο στη χώρα μας. Παράλληλα είναι ένας χώρος διαλόγου, έκφρασης, υποστήριξης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ίδιων των γυναικών ογκολόγων.

Βασικοί στόχοι, η δημιουργία ενός “μόνιμου ταμείου” για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων γυναικών με καρκίνο μέσα από την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης και ενημέρωσης ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.
Από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα μετρούν σημαντικές δράσεις υποστήριξης και ενημέρωσης στη γυναίκα ασθενή με καρκίνο σε Αθήνα και περιφέρεια και έχουν οργανώσει σημαντικό αριθμό ενημερωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Η Ομάδα τελεί υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της αντίστοιχης ευρωπαϊκής ομάδας «Women 4 Oncology», της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO), αλλά και μέσα στο πλαίσιο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ). Παράλληλα υπάρχει μια πλειάδα επώνυμων γυναικών από όλους τους χώρους, τέχνη, πολιτική, επιστήμες, αθλητισμό, δημοσιογραφία, που σαν «πρέσβειρες» στηρίζουν τους σκοπούς τους. www.w4ohellas.org.

Βιογραφικό Μαρίας Πολύζου

Η Μαρία Πολύζου OLYMPIANS, είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε μαραθώνιο δρόμο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996. Υπήρξε πρωταθλήτρια επί είκοσι συναπτά έτη και κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας στο μαραθώνιο δρόμο, ρεκόρ που διατηρείται μέχρι και σήμερα με 2:33:40.

Κατέχει την καλύτερη ελληνική επίδοση στην αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας- Αθήνα με χρόνο 2:39:10 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997, όπου κατέλαβε και την 12η θέση. Είναι κάτοχος του Πανελλήνιου Ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο με χρόνο 1:13:31 από το 1998. Κατέκτησε το Πρώτο Χρυσό Βαλκανικό Μετάλλιο σε Μαραθώνιο Δρόμο, σημειώνοντας Βαλκανικό Ρεκόρ τρέχοντας στην Κωνσταντινούπολη το 1990. Προς τιμήν της ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος μέσα στην πόλη. Κατέρριψε 14 Πανελλήνια Ρεκόρ, σε διάφορες αποστάσεις. Έχει τρέξει πάνω από 50 μαραθώνιους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεχίζει ακόμα να αγωνίζεται.

Τον Ιούλιο του 2010 επανέλαβε ένα άθλο της Παγκόσμιας ιστορίας. Στην επέτειο των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, διάνυσε, τρέχοντας την απόσταση από την Αθήνα στην Σπάρτη, ξεκουράστηκε μία ώρα, και πήρε, τρέχοντας πάλι, τον δρόμο της επιστροφής. Στην Ακρόπολη πρώτα και από εκεί στο τύμβο των πεσόντων στον Μαραθώνα. Σε εφτά ημέρες η Μαρία, διένυσε 524 χιλιόμετρα, απόσταση που αντιστοιχεί περίπου σε 13 μαραθωνίους (42χλμ). Αυτός είναι ο Φειδιππίδειος Άθλος, και η Μαρία Πολύζου είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που κατάφερε να τον επαναλάβει.

Έχει δημιουργήσει την δική της ομάδα την MARATHON TEAM GREECE by Maria Polyzou η οποία έχει βραβευθεί από φορείς και συλλόγους για την δράση της στο πρόγραμμα αθλητισμός και κοινωνική αλληλεγγύη «42.195»

Συνεχίζει και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα, προσφέροντας κάθε χιλιόμετρο στον συνάνθρωπο για να υποστηρίξει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. www.mariapolyzou.com

Δείτε την εκπομπή του Star X Keep Running, που έχει παρουσιάσει και η Μαρία Πολύζου
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top