Απορρίφθηκε το αίτημα της Gucci για το catwalk στον Παρθενώνα- Τι είπε στο Star η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου

«Σεβόμαστε τον οίκο τον συγκεκριμένο αλλά η χρήση του μνημείου για αυτό το σκοπό είναι ασύμβατη» είπε χαρακτηριστικά

Μετά το ηχηρό όχι που είπε στο αίτημα του οίκου Gucci το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για το catwalk στον Παρθενώνα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου μίλησε στην εκπομπή «Live U» και στην Πόπη Τσαπανίδου για αυτή την απόφαση.

«Η ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου, ήταν να απορρίψει αυτό το αίτημα για την παραχώρηση του Παρθενώνα. Αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη γιατί ο Παρθενώνας δεν είναι ένα οποιοδήποτε μνημείο είναι το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού, είναι το σύμβολο της δημοκρατίας, του διαλόγου, της ελευθερίας του πνεύματος. Εμείς οι Έλληνες είμαστε οι θεματοφύλακες αυτού του συμβόλου που δεν είναι μόνο υλικό αλλά και πνευματικό και οφείλουμε να κρατήσουμε υψηλά το κύρος του, ιδιαίτερα όταν συνεχίζεται η προσπάθεια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα» είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε:

 

«Η χρήση είναι ασύμβατη δηλαδή με την παρουσίαση μίας επίδειξης μόδας. Σεβόμαστε τον οίκο τον συγκεκριμένο, είναι πολύ σοβαρή η δουλειά του αλλά η χρήση του μνημείου για αυτό το σκοπό είναι ασύμβατη. Αν μας ζητήσουν να τους αντιπροτείνουμε κάτι, μπορεί να το κάνουμε».

 

Σε ερώτηση που της έθεσε η οικοδέσποινα της εκπομπής «Live U» πως κάποιοι μπορεί να μην θεωρήσουν και τόσο προοδευτική αυτή την απόφαση καθώς μπορεί να το βλέπουν ως μία ευκαιρία προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, η Λυδία Κονιόρδου ανέφερε:

«Το μεγάλο μας κεφάλαιο είναι η πολιτισμική μας κληρονομιά και η ομορφιά αυτού του τόπου. Αν λοιπόν αυτό το κεφάλαιο το επενδύσουμε σε λάθος κατευθύνσεις το απαξιώνουμε και χάνεται έτσι η αξία του. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι επιτρέπουμε και που. Δεν είναι θέμα  προοδευτικότητας αλλά κοινού νου που συνδέεται με την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Γιατί ο πολιτισμός δίνει θέσεις εργασίας».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top