To FREUD CAFE ξαναχτυπά …. Μάθε για την πιο «πνευματική» εκδήλωση της πόλης

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

To FREUD CAFE ξαναχτυπά …. Μάθε για την πιο «πνευματική» εκδήλωση της πόλης
Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης του πρώτου FREUD CAFE που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2015, στο Polis Cafe στην Αθήνα, με τίτλο η «Οδύσσεια και η κατάκτηση του εαυτού» ακολουθεί το δεύτερο με θέμα «η Ορέστεια του Αισχύλου» στο οποίο ένας θεατρολόγος (Κώστας Γεωργουσόπουλος) και ένας ψυχαναλυτής (Δημήτρης Τζάκσον) συζητούν …..

Η εκδήλωση «Freud Café» είναι μια σειρά ανοικτών συζητήσεων για την συνάντηση των ψυχαναλυτικών ιδεών με την ελληνική κουλτούρα και την σημασία που έχουν στην ζωή μας σήμερα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρ. ‘16, 12:00 – 14:30 στο Polis Art Café

Λίγα λόγια από τους συνομιλητές:
Η Ορέστεια του Αισχύλου
Ένας θεατρολόγος κι ένας ψυχαναλυτής συζητούν
Η Ορέστεια, εκτός από την εξαίσια δομή της και το μέτρο της, που μόνο με τον Παρθενώνα μπορεί να συγκριθεί, θέτει θεμελιώδη προβλήματα πάνω στο έγκλημα, την ενοχή, τον Θεό, τον ψυχισμό, το πολίτευμα, την εξουσία και την ηθική της Δικαιοσύνης, πριν η ανθρωπότητα μεταβεί από τη θεοδικία στον Άρειο Πάγο.
Κώστας Γεωργουσόπουλος, Θεατρολόγος

Η Ορέστεια παρουσιάζει ιδιαίτερο ψυχαναλυτικό ενδιαφέρον, γιατί αναπαριστά θεατρικά ένα από τα πιο θεμελιώδη προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης: τη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων της αγάπης και του μίσους, της καταστροφής και της επανόρθωσης.
Η τριλογία είναι συγχρόνως κι ένα εσωτερικό δράμα, το οποίο κάθε άνθρωπος καλείται να αντιμετωπίσει: Πώς λύνεται ο φαύλος κύκλος της βίας και πώς ανασυγκροτεί ο άνθρωπος τον διχασμένο εαυτού του;

Δημήτρης Τζάκσον, Ψυχαναλυτής


Τόπος: Polis art café
Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα
T. 2103249588

email: freud.cafe.in.athens@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top