Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τον τραυματισμό των τουριστών από κεραυνό στην Κνωσό

Ο κ. Ξυδάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των Ρώσων επισκεπτών

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τον τραυματισμό των τουριστών από κεραυνό στην Κνωσό

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη από το star.gr, 18 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όταν τραυματίστηκαν από κεραυνό που έπεσε στο σημείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών στους Ρώσους επισκέπτες που υπέστησαν τραυματισμούς και, στην περίπτωση μίας γυναίκας, καρδιακή ανακοπή, μετά την πτώση κεραυνού, στη διάρκεια ξαφνικής καταιγίδας, σήμερα, στη Δυτική Αυλή του ανακτόρου της Κνωσού και συγκεκριμένα στην αρχή του πομπικού διαδρόμου.


Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι αρχαιοφύλακες του χώρου, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έκαναν τις πρώτες προσπάθειες ανάνηψης της γυναίκας, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μετά από λίγο κατέφθασε και η Προϊσταμένη της τοπικής Εφορείας, που έδωσε εντολή για την εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου από τους επισκέπτες, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.


Οι περισσότεροι τραυματίες διεκομίσθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ η γυναίκα που υπέστη καρδιακή ανακοπή μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που απέχει ελάχιστα από τον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί μετέβη και η έφορος κυρία Βασιλική Συθιακάκη, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της τραυματισμένης επισκέπτριας, η οποία κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή.


Μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των επισκεπτών, ειδικά δε της νοσηλευόμενης στο Βενιζέλειο. Μίλησε με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Ευθύμιο Καρακώστα και ζήτησε να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υγείας της Ρωσίδας επισκέπτριας.


Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο από το Εγκληματολογικό Τμήμα. Σημειώνεται ότι τα κτήρια κοινού (εκδοτήριο εισιτηρίων, πωλητήριο ΤΑΠΑ, αναψυκτήριο και το στέγαστρο των ακυρωτικών μηχανημάτων) διαθέτουν αντικεραυνική προστασία που έχει τοποθετηθεί από το ΤΑΠΑ».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top