Επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Πρόμαχος» με θέμα την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα!

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο της Ακρόπολης

Επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Πρόμαχος» με θέμα την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα!

​Η πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας «Πρόμαχος», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η ταινία με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση και να συμβάλλει στην προσπάθεια της επανένωσης των Μαρμάρων.

Με έμπνευση το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου, προστάτιδας του Παρθενώνα στην αρχαιότητα, η ταινία «PROMAKHOS» παρουσιάζει την ιστορία δύο Ελλήνων δικηγόρων, στη δικαστική τους διαμάχη με το Βρετανικό Μουσείο, ώστε να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Η ιδέα είναι να φέρει στην επιφάνεια τα ψέματα που έχουν ειπωθεί και κάποια στιγμή οι Άγγλοι να κάνουν το σωστό πράγμα» δήλωσε ο Γιώργος Χωραφάς.

Στην επίσημη προβολή βρέθηκαν ηθοποιοί, συντελεστές της ταινίας αλλά και προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων.

Το «παρών» έδωσαν: ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η υφυπουργός Πο��ιτισμού Άντζελα Γκερέκου ενώ τους συντελεστές συνεχάρη η πρέσβυς καλής θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ο πρόμαχος, έρχεται να ενωθεί με τις φωνές των υποστηρικτών της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα.

«Κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μας. Έχουμε μαζευτεί όλοι οι Έλληνες απ' όλο τον κόσμο και με αυτή την ταινία κάνουμε την προσπάθεια μας να επιστρέψουν τα μάρμαρα», δήλωσε η Κασσάνδρα Βογιατζή.

Για το σενάριο χρειάστηκαν 6 χρόνια ιστορικής έρευνας. Δημιουργοί του ρεαλιστικού δικαστικού θρίλερ είναι δυο αμερικανοί σκηνοθέτες, αδέλφια ελληνικής καταγωγής, ενώ στο αναγνωρισμένο διεθνές καστ, πρωταγωνιστούν και πολλοί Έλληνες ηθοποιοί.

Η ταινία θα προβάλλεται και στις ελληνικές αίθουσες κινηματογράφου, από τις 27 Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top