Η Λίνα Μενδώνη στο STAR: «Στην Ελλάδα θα γίνουν οι αναλύσεις του σκελετού του νεκρού»!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα τα οστά του ενοίκου του τάφου της Αμφίπολης, στο εργαστήριο διότι δεν έχουν καταλήξει σε ποιο εργαστήριο και ποιοι επιστήμονες θα αναλάβουν να ασχοληθούν ερευνητικά με το σκελετικό υλικό, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και την Μάρα Ζαχαρέα.

Ακόμα τόνισε ότι το εργαστήριο, στο οποί�� θα καταλήξουν θα βρίσκεται στην Ελλάδα!

«Δεν ξέρουμε ακόμα αν πρόκειται για άνδρα ή για γυναίκα διότι κάποιος αρχαιολόγος μπορεί να ξεχωρίσει το φύλο από τα οστά της λεκάνης, τα οποία τα έχουμε αλλά είναι σπασμένα. Επομένως δεν μπορούμε να διακρίνουμε σε μια πρώτη ματιά το φύλο».

«Καύση δεν έχει γίνει. Τα οστά δεν είναι καμένα. Αυτό είναι σαφές» τόνισε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

Όσον αφορά το αν πρόκειται για τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον Ηφαιστίωνα η κυρία Μενδώνη είπε: «Αυτή την στιγμή μπορεί να γίνονται υποθέσεις αλλά όλα παραμένουν στο επίπεδο των υποθέσεων. Εγώ θα προτιμούσα να μείνουμε στα δεδομένα μας. Και τα δεδομένα αυτά θα προκύψουν από την διεπιστημονική προσέγγιση όλου του υλικού».

Τέλος η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού είπε ότι δεν μπορεί ακόμα να προσδιορίσει χρονικά το πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τις αναλύσεις των οστών. «Η έρευνα θέλει τον χρόνο της», είπε χαρακτηριστικά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top