8 Σεπτεμβρίου: το ορατόριο «Ιπποκράτειος Όρκος» στο θέατρο Αττικού Άλσους

Aπό τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μεικτή Χορωδία

8 Σεπτεμβρίου: το ορατόριο «Ιπποκράτειος Όρκος» στο θέατρο Αττικού Άλσους

​Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία παρουσιάζουν το ορατόριο «Ιπποκράτειος Όρκος» του Θωμά Μπακαλάκου στο Θέατρο του Αττικού Άλσους το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Η βραδιά είναι διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και θα βασιστεί σε έργα Antonín Dvořák στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο θα παρουσιάσουν το ορατόρ��ο σε πέντε μέρη «Ιπποκράτειος Όρκος» του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου, βασισμένο στο ομώνυμο κείμενο του Ιπποκράτη.
Ο μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος με αυτό το ορατόριο δημιούργησε μια «μοντέρνα» σελίδα βασισμένη σε αρχαίες ρίζες. Στόχος του να ακουστούν μελοποιημένες οι αιώνιες και ακατάλυτες ηθικές αρχές του «Ιπποκράτειου Όρκου» καθώς είναι σημαντικό να συμβάλουμε να διατηρηθούν ως αναπόσπαστο στοιχείο ορκωμοσίας των αποφοίτων ιατρικών σχολών όλου του κόσμου.
…«Η κομψότητα της γραφής της ενόργανης μουσικής του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΟΡΚΟΥ» θα μπορούσε να μας παρακινήσει να τοποθετήσουμε το έργο στο νεοκλασικό ρεύμα της σύγχρονης σύνθεσης, αλλά οι μεσαιωνικοί και αναγεννησιακοί ήχοι, οι μπαρόκ αναπολήσεις, κάποια «ρομαντική» πνοή που ο συνθέτης προσεκτικά εισάγει, δεν «παγώνουν» τη σελίδα σε μια κωδικοποιημένη σχολή…», αναφέρει η Κλαούντια Γκάλι, σολίστ πιάνου και Καθηγήτρια Ιστορίας και Αισθητικής της Μουσικής στο Ωδείο «Βιτσέτσο Μπελλίνι» του Παλέρμο.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Ανδρέας Τσελίκας

Διεύθυνση Χορωδίας: Σταύρος Μπερής.
Συμπράττουν οι σολίτ: Μάρθα Αράπη- σοπράνο, Λυδία Αγγελοπούλου- άλτο, Σταμάτης Μπερής - τενόρος, Παντελής Ψύχας- βαρύτονος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος ελεύθερη
Θέατρο Αττικού Άλσους: Η είσοδος στο θέατρο είναι από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια). Η πρόσβαση στο Θέατρο γίνεται από τον κόμβο Κηφισίας – Κατεχάκη μέσω της οδού Μουσών (μπροστά από το ΛΗΤΩ) ή από την οδό Πατησίων μέσω της Λεωφόρου Γαλατσίου, Πρωτοπαπαδάκη.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top