Έρχεται αύξηση μισθών μέσω μείωσης εισφορών και εισφοράς αλληλεγγύης!

Εξετάζεται ο διπλασιασμός της μείωσης σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες

Mε ένα τριπλό μπαράζ η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση των εργαζομένων. Στη μείωση των φορολογικών συντελεστών προσθέτει ένα γενναίο "ψαλίδισμα" στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και στην εισφορά αλληλεγγύης. 

Το σχέδιο μείωσης των εισφορών έως το 2023 – Πόσα κερδίζουμε

Η κυβέρνηση επισπεύδει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα αρχίζει να εφαρμόζεται απο τον Ιούλιο του 2020. Το 2021 ενδέχεται να μην πέσουν κατά 1,09%, όπως έχει ανακοινωθεί, αλλά με ...διπλάσια ταχύτητα, δηλαδή, πάνω από 2%! 

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Η κυβέρνηση προχωρά και σε σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός της διετίας. 

Εισφορά αλληλεγγύης: Έρχεται μείωση 20% - 30% μέσα στο 2020

"Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι θα μπορούμε να κόψουμε και την εισφορά αλληλεγγύης εντός του 2020. Άδικος φόρος εν πολλοίς. Νομίζω ότι μπορεί να καταργηθεί πλήρως εντός του 2021" δήλωσε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Μητσοτάκης: Βέτο σε λύση στη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με Τουρκία   

Σε συνδυασμό με τη μείωση στο φόρο εισοδήματος, που ισχύει ήδη, το όφελος για εργαζόμενους και επιχειρηματίες θα είναι μεγάλο. Δείτε πόσα θα κερδίσετε: 

Μισθωτός με δύο παιδιά και εισόδημα 30.000 ευρώ τον χρόνο θα αυξήσει κατά 364 ευρώ τις ετήσιες αποδοχές του,  ενώ η επιχείρηση από τον ίδιο εργαζόμενο θα έχει όφελος 144 ευρώ τον χρόνο!  

Η κυβέρνηση προκρίνει τις τρεις αυτές μειώσεις που ανακουφίζουν μισθωτούς και επιχειρηματίες, έναντι της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων κατά επιπλέον 4%  που προέβλεπε για το 2021. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top