Ούζο: Ποια χώρα απορροφά το 72% των εξαγωγών της Ελλάδας

Επτά στα δέκα λίτρα που παράγονται πηγαίνουν στο εξωτερικό

Ούζο

Μεγαλύτεροι λάτρεις του ούζου και από τους Έλληνες κοντεύουν να γίνουν οι Γερμανοί.

Η ναυαρχίδα των ελληνικών εξαγωγών, όσον αφορά την ποτοποιία, κάνει θραύση στη Γερμανία, η οποία απορροφά το 72% του συνολικού όγκου των εξαγωγών του παραδοσιακού ελληνικού ποτού.

Χαρακτηριστικό της αγάπης των Γερμανών για το ελληνικό ποτό είναι το γεγονός ότι καταναλώνουν περισσότερο ούζο (περίπου 1,3 εκατ. κιβώτια) απ’ ό,τι Gin (περίπου 1,2 εκατ. κιβώτια).

«Μάθαμε τους Γερμανούς να πίνουν ούζο και στη Γερμανία, όχι μόνο στις διακοπές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ (Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών), Νίκος Καλογιάννης σε ενημερωτική εκδήλωση.

Φορολογία α λα.. ουίσκι θέλει για τσίπουρο και τσικουδιά η Κομισιόν!

Την ίδια ώρα, οι Έλληνες αποσταγματοποιοί δίνουν μάχη για να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη μειωμένη φορολογία στο εμφιαλωμένο τσίπουρο, παρά την καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Όπως είπε ο κ. Καλογιάννης είναι προς όφελος του εθνικού συμφέροντος να παραμείνει το υπάρχον καθεστώς, τονίζοντας πως είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη διαπραγμάτευση να πεισθούν οι ευρωπαϊκές αρχές να δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή παράταση στην χώρα μας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top