Λάρισα: Ιατρικό προσωπικό εκτέθηκε σε σύφιλη λόγω αμέλειας!

Δεν έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις σε ασθενή που νοσηλεύτηκε

Νοσηλευτικό προσωπικό στη Λάρισα φαίνεται πως μολύνθηκε από σύφιλη, ύστερα από τοκετό στον οποίο η μητέρα έπασχε από τη συγκεκριμένη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια.

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι παρέλυσε από εμβόλιο ανεμοβλογιάς

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «larissanet.gr», επικρατεί αναστάτωση μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η μητέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο για τοκετό, έπασχε από σύφιλη, ασθένεια που δεν είχε διαγνωστεί νωρίτερα, με αποτέλεσμα να εκθέσει αρκετούς εργαζόμενους (αν όχι και νοσηλευόμενους) στο ενδεχόμενο της μόλυνσης.

Οι γιατροί στη Λάρισα δεν γνώριζαν για την ασθένεια

Το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο ΠΠΓΝΛ, το οποίο εφημέρευε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την εισαγωγή του περιστατικού στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αυξανόμενη η τάση της γρίπης - Πότε αναμένεται να κορυφωθεί

Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν το περιστατικό να εισαχθεί για τοκετό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.

Η αποκάλυψη του ζητήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top