Μηδενικές οι προσφυγικές ροές το τελευταίο 24ωρο στο Αιγαίο

Σκληρή γλώσσα Παυλόπουλου προς την Άγκυρα 

Ομάδα προσφύγων έξω από κέντρο στα Διαβατά

Μηδενικές ήταν οι προσφυγικές ροές το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του Αιγαίου. Η Ελλάδα κατέθεσε τις προτάσεις της στις Βρυξέλλες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού για την επαναπροώθηση, όσων δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο. 

Μείωση 17% της εισροής μεταναστών τον Οκτώβριο στην ΕΕ

Αυτά είναι τα οκτώ στρατόπεδα υποψήφια για κέντρα μεταναστών

Μηδενικές οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο 

Η κυβέρνηση πάντως συνεχίζει τις προσπάθειες για αποφόρτιση των νησιών που ασφυκτιούν. Το πρωί, 71 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με δυο οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, την ώρα που οι ροές στο Αιγαίο το τελευταίο 24ωρο ήταν μηδενικές.  

Η Αθήνα αναμένει να διαπιστώσει αν αυτό θα έχει συνέχεια ή είναι κάτι πρόσκαιρο που οφείλεται στην επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με επικεφαλής τον αρμόδιο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά στην Άγκυρα.  

Διαμαρτυρία προσφύγων στην Καστοριά 

Πρόσφυγες στην Καστοριά που μεταφέρθηκαν από τα χοτ-σποτ των νησιών, διαμαρτύρονται, επειδή το ξενοδοχείο που θα φιλοξενηθούν δεν είναι της αρεσκείας τους. 

Οι δεκάδες πρόσφυγες, διαφόρων εθνικοτήτων, ξεναγούνται στα δωμάτια και τους άλλους χώρους του ξενοδοχείου, και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. 

Σκληρή γλώσσα Παυλόπουλου προς την Άγκυρα 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Αλεξανδρούπολη, απευθύνθηκε με σκληρή γλώσσα στην Άγκυρα, ενώ κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της. 

«Παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, φθάνοντας στο σημείο να τους χρησιμοποιεί ακόμη και ως ομήρους ή και μέσο εκβιασμού της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ο Αμερικανός πρεσβευτής, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, συνεχάρη την Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού και επεσήμανε ότι αποτελεί ένα θέμα που πρέπει να διευθετηθεί και να αντιμετωπιστεί από όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top