Το νέο «υπερ-όπλο» του Λιμενικού στο Αιγαίο

Δέκα φουσκωτά στη μάχη για τη φύλαξη των συνόρων

Νέα πανίσχυρα φουσκωτά θα αναλάβουν δράση το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο, απέναντι στους δουλεμπόρους που κατακλύζουν τα νησιά του Αιγαίου με μετανάστες. Το λιμενικό σώμα ρίχνει στη «μάχη» δέκα υπερ-ταχύπλοα, τα οποία απέκτησε η ελληνική ακτοφυλακή.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα συνδράμει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της επιχειρησιακής ικανότητας του Λιμενικού Σώματος, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η επιτήρηση του Αιγαίου σε κρίσιμες στιγμές, σύμφωνα με αναλυτή διεθνούς ασφάλειας. 

Μεγίστη: Kαταδίωξη σκάφους με μετανάστες από το Λιμενικό

Το «υπερ-όπλο» του Λιμενικού

Το 11,5 μέτρων Leiftur  διαθέτει θωρακισμένη καμπίνα διακυβέρνησης, θερμικές κάμερες, ραντάρ που σαρώνει τα πάντα και  πολυβόλο διαμετρήματος των 12,7mm στη πλώρη του σκάφους. 

Επίσης διαθέτει δυο εξωλέμβιες μηχανές των 450 ίππων η κάθε μια, οι οποίες το κάνουν «αεροπλάνο» με ταχύτητα που μπορεί να αγγίζει ακόμη και τους τους 65 κόμβους.

Πιο αποτελεσματικός ο «συνδυασμός» των ταχύπλοων με τα πλοία ανοιχτής θαλάσσης

Τα ταχύπλοα θα επιτηρούν τη συνοριακή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Καστελόριζο, λόγω των μεγάλων επιχειρησιακών δυνατοτήτων που έχουν, παρέχοντας, ουσιαστικά, ενίσχυση στα υπόλοιπα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, όπως τα πλοία ανοιχτής θαλάσσης.

Η προμήθεια νέων πλωτών μέσων για να αξιοποιηθεί θα πρέπει να συνδυαστεί με την λειτουργία του ενιαίου συστήματος ολοκληρωμένης θαλάσσια επιτήρησης.

Τα  10 ταχέα φουσκωτά είναι δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς την Ελληνική Ακτοφυλακή  και   αναμένεται να αναλάβουν δράση το επόμενο διάστημα. 

Χίος: Με ξύλινες κατασκευές θα αντιμετωπίσουν το χειμώνα 

Στη Χίο, οι πρόσφυγες φτιάχνουν πρόχειρες ξύλινες κατασκευές για να αντιμετωπίσουν το χειμώνα, καθώς δεν χωράνε, πλέον, στις ασφυχτικά γεμάτες δομές.

Τριτοκοσμικές συνθήκες στις δομές προσφύγων στον Ελαιώνα

Μεταναστευτικό: Σε πέντε νησιά του Αιγαίου τα πρώτα κλειστά κέντρα

Αν και πλήρωσαν αδρά τους διακινητές για να φτάσουν στην Ελλάδα, οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Χίο, χτίζουν αυτοσχέδιες ξύλινες κατασκευές για να προφυλαχθούν από το χειμώνα.

Δίπλα στις σκηνές υπάρχουν κάθε λογής σκουπίδια, με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει γεμίσει τρωκτικά. «Έχει μεγάλα ποντίκια και δαγκώνουν…Χέρια πόδια…Και δεν υπάρχει γιατρός.», δηλώνει μετανάστης

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
                
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top