Νέο σκηνικό έντασης από το "Μπαρμπαρός"

Σε λίγες μέρες ξεκινάει και νέα άσκηση των Τούρκων δυτικά της Κύπρου

Οι Τούρκοι στήνουν νέο σκηνικό έντασης με το "Μπαρμπαρός" στα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, την ώρα που ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ προειδοποιεί την Άγκυρα. Σε λίγες μέρες ξεκινάει και νέα άσκηση των Τούρκων δυτικά της Κύπρου. 
 

Δυτικά της Κύπρου, με πορεία προς τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ πλέει το «Μπαρμπαρός», συνοδευόμενο από τέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Τις κινήσεις των τουρκικών σκαφών παρακολουθεί η φρεγάτα «ΕΛΛΗ», με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας στην απέναντι πλευρά.

Η Άγκυρα πάντως ξεπερνάει τα όρια, χαρακτηρίζοντας κακομαθημένες Ελλάδα και ελληνοκυπιριακή πλευρά:

«Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά έχουν κακομάθει από την Ε.Ε. αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να στραφούν εναντίον των τουρκοκυπρίων», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.  
Η ελληνική απάντηση δίνεται με ισχυρές στρατιωτικές συνεργασίες, όπως τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας σε ημερίδα του NEW YORK COLLEGE. 

Ο Τούρκοι βέβαια συνεχίζουν το χαβά τους. 

Την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, οι Τούρκοι σχεδιάζουν άσκηση με πραγματικά πυρά, σε περιοχή που εφάπτεται με τα βόρεια όρια των οικοπέδων 4, 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top