Άφησαν νηστικούς τους εθελοντές δασοπυροσβέστες που ρίχτηκαν στη φωτιά

Απίστευτες καταγγελίες από εθελοντή που κάηκε το σπίτι του

Κι όμως συνέβη και αυτό στις στάχτες του Ματιού. Εθελοντής δασοπυροσβέστης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έπεσε στη μάχη με τις φλόγες και κατάφερε να σώσει τον πυροσβεστικό σταθμό στη Νέα Μάκρη, αν και το σπίτι του κάηκε κατήγγειλε ότι χθες το βράδυ ο ίδιος και άλλοι 22 άνθρωποι έμειναν νηστικοί γιατί οι υπεύθυνοι ξέχασαν να τους φέρουν φαγητό. 

«Η βάρδια της ημέρας, 23 άνθρωποι έμειναν νηστικοί γιατί ξέχασαν να μας φέρουν φαγητό», είπε στον ΣΚΑΪ με παράπονο, ο εθελοντής πυροσβέστης. 

Ο ίδιος από τη Δευτέρα το βράδυ, οπότε και είδε το σπίτι του να παραδίνεται στις φλόγες μένει στον πυροσβεστικό σταθμό. 

«Στον πυροσβεστικό σταθμό μένω πια, που δεν έχει ούτε ρεύμα, σε ένα ράντζο… Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Υπάρχουν εδώ παιδιά της Ακαδημίας και είναι 17 ετών και 16 ετών και τα οποία μένουν και αυτά εδώ. Προχθές έπιασαν και κλέφτη στην περιοχή του Βουτζά με αποτέλεσμα να σώσουν και κάποιους άλλους κατοίκους από τις κλοπές. Καμαρώνω για το έργο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στο πλευρό μου κάνουν ό,τι καλύτερο για το κοινωνικό σύνολο», είπε. 

Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο εθελοντισμός τον καιρό της κρίσης στην Ελλάδα βρίσκεται υπό διωγμό. 

«Για τα πυροσβεστικά πληρώνουμε εμείς τέλη κυκλοφορίας. Για την κοινωνική προσφορά πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας. Και ένα πυροσβεστικό έχει τέλη από 300 έως 700 ευρώ», τόνισε. 

Πάντως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του δεν απογοητεύονται από την αδιαφορία και τις παραλείψεις του κράτους. Παραμένουν στα καμένα και στέκονται στο πλευρό των θυμάτων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top