Δένδιας: «Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία αξιών και αρχών»

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στα Σκόπια

Πονοκέφαλο προκαλεί στην Αθήνα η ανακοίνωση της Άγκυρας ότι ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο. 

Ο τουρκικός Τύπος εκτιμά ότι αυτή η κίνηση συνιστά ουσιαστικά απάντηση στην Ελλάδα για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο.  

Δένδιας: «Σε μερικά χρόνια το ναυτικό μας θα είναι πιο ισχυρό από ποτέ»

Tα δικά της θαλάσσια πάρκα σχεδιάζει η Άγκυρα 

Ταυτόχρονα, η Άγκυρα ετοιμάζεται να κάνει θαλάσσια πάρκα κοντά στην Ίμβρο, τη Λέσβο και την Κρήτη για να προστατέψει ξιφίες, σαρδέλες, δελφίνια και καρχαρίες.  

«Αν η Ελλάδα θέλει να κηρύξει τις δικές της προστατευόμενες περιοχές, η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει την ίδια στάση και να κηρύξει και αυτή τις δικές της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαϊραμ Όζτουρτ, επικεφαλής τουρκικής εταιρείας θαλάσσιων ερευνών. 

Ο Νίκος Δένδιας είχε σήμερα μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.  

«Το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία. Είναι μια Συμμαχία αξιών και αρχών. Το πιο σημαντικό είναι η τήρηση των Συνθηκών, η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.  

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στα Σκόπια 

Ανάλογη συνάντηση είχε και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης  με τον Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της διαβαλκανικής Συνόδου στα Σκόπια. 

Τουρκία και Ισπανία θέλουν να φτιάξουν μαζί νέα οπλικά συστήματα 

Ο Ερντογάν πάντως σχεδιάζει να φτιάξει μαζί με τους Ισπανούς μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υποβρύχια, κυρίως όμως ένα δεύτερο μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο, μετά το "ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ".  

 «Θέλουμε τώρα να ναυπηγήσουμε και μια ανώτερη κατηγορία αυτού του πλοίου, ξεκινώντας τις εργασίες για να φτιάξουμε ένα μεγαλύτερο πλοίο» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top