To μήνυμα του Μητσοτάκη για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

Δένδιας: «Εθνικός στόχος η δημιουργία ισχυρής αεροπορικής βιομηχανίας»

Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει σήμερα με λαμπρότητα τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ και στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας έγινε η καθιερωμένη τελετή, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Eντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση «Αίσιος Οιωνός»

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε τα στελέχη του Όπλου για την προσφορά τους στην πατρίδα, με αφορμή τη σημερινή γιορτή με ένα εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε στο twitter. 

«Ημέρα υπερηφάνειας, ημέρα τιμής, ημέρα συγκίνησης για τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Για όλους εκείνους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την πατρίδα. Σας είμαστε ευγνώμονες» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δένδιας: «Εθνικός στόχος η δημιουργία ισχυρής αεροπορικής βιομηχανίας» 

Ο επίσημος εορτασμός έγινε το μεσημέρι στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, από όπου ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση της ΕΑΒ, ώστε επιτέλους η Ελλάδα να αποκτήσει μια σύγχρονη Αεροπορική Βιομηχανία.

«Προσπαθούμε  να φτιάξουμε μία ισχυρή ΕΑΒ. Είναι εθνική υπόθεση και εθνικός στόχος που υπερβαίνει κόμματα και κυβερνήσεις» ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης. 

Την ίδια στιγμή, ενόψει και του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, σε ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι θέματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης, αλλά πρόσθεσε με νόημα.

«Πρέπει να αγγίξουμε με γενναιότητα και θέματα που μας ταλανίζουν επί δεκαετίες» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Παράλληλα, η υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία, όπως νομίζουν πολλοί.

« Έχουμε συμφέρον και οι δύο χώρες να μην επεκταθεί η κρίση πέραν της Μέσης Ανατολής» δήλωσε η Υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top