Οι Τούρκοι παρενόχλησαν ηχητικά το ελικόπτερο του υφυπουργού Άμυνας

Μπαράζ παραβιάσεων πάνω από ελληνικά νησιά παραμονή των Χριστουγέννων

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι Τούρκοι. Παραμονή Χριστουγέννων δε δίστασαν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και να προχωρήσουν σε συνεχείς υπερπτήσεις.

Παναγιωτόπουλος: 4.500 παραβιάσεις αυτοί; 4.500 αναχαιτίσεις εμείς

Το θράσος των Τούρκων ξεπέρασε κάθε όριο. Ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής πετά κοντά στη Ρω όταν οι Τούρκοι παρενοχλούν ηχητικά το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνει. Μέσω ασυρμάτου είπαν στο πλήρωμα ότι βρίσκεται πάνω από τουρκικό εναέριο χώρο. Οι κυβερνήτες μας το αγνόησαν και συνέχισαν την πτήση τους.

O Ερντογάν δείχνει τα δόντια του στην Ελλάδα με μπαράζ από NAVTEX

Το μπαράζ τουρκικής προκλητικότητας πάνω από ελληνικά νησιά παραμονή των Χριστουγέννων συνεχίζεται.   Ακολουθούν υπερπτήσεις από τουρκικά F 16 στις πάνω από τη Στρογγύλη, τη Μεγίστη και τη Ρω στα 14.500 πόδια.

Αγέρωχοι οι ακρίτες των νησιών μας δε φοβούνται ό,τι κι αν συμβαίνει.

Στα τουρκικά τερτίπια η Αθήνα απαντά με NAVTEX  που προβλέπει την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και βολών με πραγματικά πυρά σε περιοχή ανάμεσα από Ρόδο και σε Καστελόριζο.

Ακάρ: Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αδελφούς μας

«Σήμερα στη Συρία, στη Λιβύη, στο βόρειο Ιράκ κάνουμε αυτό που πρέπει. Όπως και στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο για τα δικαιώματα των αδελφών μας εκεί, κάναμε όσα πρέπει και έχουμε την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα για να κάνουμε τα ίδια. Κανένας να μην έχει αμφιβολία!» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

Αίγυπτος- Ελλάδα: Μπλόκο στους Τούρκους με άσκηση νότια της Κρήτης

Την ίδια ώρα, Ελλάδα και Αίγυπτος βάζουν θαλάσσιο μπλόκο στις ορέξεις των Τούρκων να περάσουν όπλο στη Λιβύη.
«Οι ασκήσεις τύπου Μέδουσα που έχουν καθιερωθεί εδώ και μερικά χρόνια μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου καθώς και άλλες παρεμφερείς ασκήσεις δίνουν την ευκαιρία στα κράτη που συμμετέχουν να ενεργούν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στα χωρικά τους ύδατα, στα διεθνή ύδατα» δήλωσε ο Βασίλειος Μαρτζούκος  αντιναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού  - πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ 

Υποβρύχια TYPE 214: Αναβάθμιση με βαρέως τύπου τορπίλες

Η Αθήνα όμως είναι έτοιμη να σταθεί απέναντι στους Τούρκους αναβαθμίζοντας και τα υποβρύχια τύπου 214, που χαρακτηρίζονται ως ο σιωπηλός φονιάς του Αιγαίο, με σύμπραξη των ελληνικών ναυπηγείων και του ελληνικού δημοσίου.
Γερμανική εταιρεία θα προμηθεύσει την Ελλάδα με βαρέως τύπου τορπίλες και αντίμετρα κάνοντας τα 214 ικανά να αντιμετωπίσουν αθόρυβα τις προκλήσεις.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top