Νέος καβγάς κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Κόντρα Μαξίμου με ΝΔ για τον Τζον Σφακιανάκη

Σε ακύρωση οδηγείται απο την επιτροπή Εξοπλιστικών η συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ενώ μεγάλος καβγάς ξέσπασε απο χθες για το νέο πρόσωπο στην υπόθεση,  τον Τζον Σφακιανάκη.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Προς ανάκληση η συμφωνία – Θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει!

Ο καταγόμενος από την Κρήτη οικονομολόγος από την Κρήτη είναι ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ήθελε να πουληθούν τα πυρομαχικά στην Σαουδική Αραβία σε χαμηλότερη τιμή.

Εχει διατελέσει χρηματοοικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας. Θεωρείται άτομο που κινείται στο περιβάλλον του διαδόχου του θρόνου με συχνές εμφανίσεις σε διεθνή δίκτυα, όπως φαίνεται και από ρεπορτάζ του δορυφορικού δικτύου Αl Jazeera.   

Απόφοιτος του Harvard και του London School of Economics, κορυφαίο στέλεχος σε αραβογαλλική τράπεζα και μεγάλα funds, υπήρξε  σύμβουλος και στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών  ως το 2010.

Επίσης εμφανίζεται και ως μέλος της Endeavor της Σαουδικής Αραβίας, του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την επιχειρηματικότητα. Στο ελληνικό τμήμα συμμετέχει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά οφείλει να απαντήσει, ποια η σχέση του κυρίου Σφακιανάκη τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  

«Η κ. Μητσοτάκη δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον  κ. Σφακιανάκη και ήδη κινείται νομικά εναντίον των άθλιων συκοφαντιών και των φερέφωνων του Μαξίμου» ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής θα συζητήσει την ανάκληση της απόφασής της για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, μετά απο πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου  Φίλη και του βουλευτή του ΚΚΕ  Θανάση Παφίλη. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι δι’ αυτής της οδού η κυβέρνηση επιχειρεί να κουκουλώσει την υπόθεση.

«Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Η αλήθεια θα λάμψει και οι ευθύνες θα αποδοθούν» διαμήνυσε ο πρόεδρος  της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σημερινή σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος.   

Στη Βουλή απορρίφθηκε και η πρόταση της ΝΔ να κληθούν στην Επιτροπή όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην αγοραπωλησία πυρομαχικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top