Βαριές κουβέντες μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για την υπόθεση Καμμένου

Αλληλοκατηγορούνται για θρασυδειλία

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενώ  με αίτημα του Αλέξη Τσίπρα  αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση που προκάλεσε  η Νέα Δημοκρατία για τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή.

Στην επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός απαντά στην κατηγορία της Νέας Δημοκρατίας ότι πάει στο Παρίσι για να αποφύγει στην συζήτηση για τον Πάνο Καμμένο, ενώ το Μαξίμου αποκάλεσε «θρασύδειλο»  τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ.  Τσίπρας αναφέρθηκε σε «μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση» και πρόσθεσε:  «Δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις».

«Να δούμε κι αν ο κ. Μητσοτάκης έχει το σθένος»  δήλωσε στο ίδιο πνεύμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  

Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε την αναβολή και  κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκαλέσει συζήτηση και σε επίπεδο αρχηγών. «Τον περιμένουμε  με μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί κι αυτός για μια σκοτεινή υπόθεση …  Το τέλος δεν αργεί και θα έρθει σύντομα και θα υποστούν και οι δύο μαζί την κρίση του ελληνικού λαού» σχολίασε από το 6ο προσυνέδριο της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης.  

Από  έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή  φαίνεται ότι  ο επικεφαλής των Σαουδαράβων,  σε συνάντηση στο υπουργείο Άμυνας  στα τέλη Αυγούστου δήλωσε:  

-ότι αγνοεί την υπογραφή άλλης συμφωνίας

- ότι δε γνωρίζει τίποτα για μεσάζοντα

-ζήτησε νέα συμφωνία χωρίς διαμεσολαβητή  και με απευθείας συνομιλίες μεταξύ των κυβερνήσεων.

«Τον βρήκε τον μεσάζοντα αυτόν, να τον αποκηρύξει» δήλωσε για την υπόθεση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.  

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε και 3 απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  προκαλώντας την «έκρηξη» του προέδρου της Βουλής και του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο διαμήνυσε ότι: «Η διακίνησή  τους τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών και απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης κατήγγειλε  μέσω twitter ότι δεν του δίνουν πρόσβαση στα έγγραφα και σημείωσε: «Ελπίζω να μην θέλουν να τα κουκουλώσουν». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top