Τα παζάρια, τα deal με την τρόικα και τα αγκάθια για την τρίτη αξιολόγηση

Ποια ζητήματα ήδη έκλεισαν στη διαπραγμάτευση και ποια παραμένουν ανοιχτά - Νέα ενημέρωση 27/10/2017 08:12

Ραντεβού το Νοέμβριο, δίνουν οι Θεσμοί με το οικονομικό επιτελείο για τα κοινωνικά επιδόματα, ενώ σήμερα θα επιχειρηθεί να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες. Το πρόγραμμα των συναντήσεων της Παρασκευής διαμορφώνεται ως εξής: στις 08:30 - Αγορές προϊόντων και στις 09:30  Δημοσιονομικά - σύνοψη.

Στα θέματα που ήδη έκλεισαν περιλαμβάνονται οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα ανέρχονται στα 384 ευρώ αν είχε συμπληρωθεί 20ετής υπηρεσία των θανόντων.

Δεύτερο θέμα που έχει κλείσει είναι οι απεργίες, για τις οποίες θα απαιτείται η ψήφος του 50% των μελών των σωματείων εργαζομένων, ενώ δεν τίθεται ζήτημα για τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τρίτο θέμα είναι η συμφωνία για διευθέτηση χωρίς να απαιτείται η έκθεση βιωσιμότητας και τέταρτο ότι μέσα στο Νοέμβριο θα κλείσουν τα προαπαιτούμενα 

Εκτός όμως από τα θέματα που έκλεισαν εξακολουθούν να υπάρχουν και αγκάθια, όπως τα  κοινωνικά επιδόματα (για τα  οποία αναζητούνται τουλάχιστον 160 εκ. ευρώ για να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές), το κοινωνικό μέρισμα (ανάλογα με το υπερπλεόνασμα), οι «τρύπες»  του 2018 και το ζήτημα της ΔΕΗ. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top