Η Νέα Δημοκρατία μετά τις αποκαλύψεις-βόμβα Βαρουφάκη: «Αναγκαιότητα να υπάρξει εξεταστική επιτροπή»

«Είναι σαφές ότι η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της»

Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Βαρουφάκη

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία μετά την εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα», όπου όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, έκανε αποκαλύψεις-βόμβα για το παράλληλο νόμισμα που προετοίμαζε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως είχε ενημερωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτίθεται στην κυβέρνηση, και τονίζει:

«Οι νέες σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να υπάρξει εξεταστική επιτροπή που θα φέρει στο φως όλη την αλήθεια. Για όσα προετοίμαζε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του. Μόνο έτσι θα μάθουμε τι ακριβώς έκαναν, που το πληρώνουμε τόσο ακριβά για πολλά χρόνια.
Είναι πλέον σαφές ότι η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα και οι πολιτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της.
Και πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευθύνες τους, στη συνείδηση των πολιτών, δεν παραγράφονται ποτέ».

 

 Να σημειώσουμε, ότι μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «ένα βράδυ του Νοεμβρίου του 2013 παρουσίασα στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη, Νίκου Παππά το σχέδιο. Τους έκανα μια πλήρη περιγραφή, τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του συστήματος. Εκείνο το βράδυ μου πρότειναν να αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

Παράλληλα, δήλωσε ότι «αφού παρουσίασα το παράλληλο σύστημα πληρωμών δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Υπήρξε μια κοινή αποδοχή. Μου δήλωσαν, μάλιστα, συγκινημένοι από αυτό που άκουσαν. Όταν η τρόικα μας ''έστησε'' στον τοίχο, όμως, τους είπα ότι πρέπει να τρέξουμε το παράλληλο σύστημα. Υπήρξε μόνο ένας που με στήριξε και αυτός δεν ήταν ο πρωθυπουργός».

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top