Γεωργιάδης για Eurogroup: Πανηγυρίζουμε γιατί μας έδωσαν Zastava ενώ είχαμε Lancia!

«Το πρόγραμμα που μας προσφέρουν δεν είναι το ίδιο με αυτό που είχαμε»

«Το θετικό είναι ότι δεν χρεοκοπούμε» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τη συμφωνία στο Eurogroup στον Real FM.

«Το θετικό είναι ότι μένουμε στο ευρώ, το θετικό είναι ότι συνεχίζουμε την πορεία μας στην Ευρωζώνη. Δεν παίρναμε δηλαδή την κρίση που περάσαμε το καλοκαίρι του 2015. Πάντα προέβλεπα σταθερά ότι ο κ. Τσίπρας παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του στο τέλος θα τα υπέγραφε όλα. Πέραν αυτού του θετικού θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η συμφωνία αυτή καθ’ αυτή είναι μία κακή συμφωνία» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Με αφορμή τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνεδρίαση ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δυστυχώς οι δηλώσεις της κυρία Λαγκάρντ για μας που παρακολουθούμε το Ταμείο όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι καλές. Η κυρία Λαγκάρντ τι έκανε; Επέλεξε μία λύση καθαρά πολιτική. Δεν λέει φεύγω από το πρόγραμμα, γιατί αυτό θα σταματούσε το πρόγραμμα και θα δημιουργούσε κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά τι κάνει. Μένει στο πρόγραμμα χωρίς λεφτά, για να μπει στο πρόγραμμα μόνο με 2 δισ. τον Ιούλιο του 2018». 

Μάλιστα, με ιδιαίτερα περιγραφικό τρόπο πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα που μας προσφέρουν δεν είναι το ίδιο πρόγραμμα με αυτό που είχαμε. Είναι σαν να λέμε αυτοκίνητο είναι και το Zastava, αυτοκίνητο είναι και η Lancia. Είχαμε μία Lancia και μας έδωσαν ένα Zastava τώρα. Το ότι μας υποβίβασαν χωρίς λεφτά σε ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν φτιαγμένο για τις χώρες του τρίτου χώρου δεν είναι θετικό είναι αρνητικό. Το σήμα στις αγορές είναι ότι δεν εμπιστευόμαστε την Ελλάδα, όχι ότι τις εμπιστευόμαστε».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top