Σκουρλέτης: Θέλω να φύγει το ΔΝΤ – Από πού κι ως που να πάμε σε εκλογές;

«Ο Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ γιατί ταυτίζονται, αισθάνεται ότι χάνει έναν σύμμαχο»

«Ευθέως λέω πως θέλω το ΔΝΤ εκτός του προγράμματος» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, οι θέσεις που έχει υποστηρίξει το Ταμείο «δημιουργούν πιο αρνητικούς συσχετισμούς για τα συμφέροντα της χώρας μας». 

«Ένας λιγότερο από το μέτωπο των σκληρών, αν φύγει από το πρόγραμμα» είπε και σημείωσε: «Το μέτωπο των δανειστών δεν είναι ενιαίο απέναντί μας. Υπάρχουν οι σκληροί και οι λογικοί. Ο Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ γιατί ταυτίζονται, αισθάνεται ότι χάνει έναν σύμμαχο. Εμείς προτιμούμε απέναντί μας πολιτικούς αντιπάλους από το να έχουμε έναν ψυχρό τεχνοκρατικό μηχανισμό που δεν επιδέχεται την λογική της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Έχει άκαμπτη προσέγγιση σε κάποιες συνταγές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση είναι θετική στο να φύγει το ΔΝΤ «αλλά αυτό δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να φύγει ή να μείνει».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, είπε πως «από το 2010 ποτέ καμία δεν έκλεισε στην ώρα της», ενώ για το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης και τη συμμετοχή ή όχι της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ (κάτι που θα αποφασιστεί στις 9 Μαρτίου) είπε: «Επαρκέστατος ο χρόνος μέχρι το Εurogroup, έχουμε κάνει μεγάλη προεργασία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης αναρωτήθηκε  «από πού κι ως που να πάμε σε κάλπες;» και πρόσθεσε: «Αυτό είναι κάτι που θέτει η ΝΔ για να συγκαλύψει την ένδεια των επιχειρημάτων της απέναντι στην κυβέρνηση και την ατζέντα της που είναι ίδια με αυτή του Σόιμπλε. Δεν είναι στους σχεδιασμούς μας οι εκλογές, θα ήταν τροχοπέδη για την οικονομία».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης αποκάλυψε ότι είναι στα σκαριά γαλλική πρωτοβουλία για πολιτική λύση σχετικά με την Ελλάδα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top