ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ: Το δίλημμα «με ή χωρίς ΔΝΤ» και τα σενάρια για κάλπες ή δημοψήφισμα

«Δεν αποκλείω τίποτα» ξεκαθάρισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Σενάρια επί σεναρίων έχουν φουντώσει τόσο γύρω από το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, που ακόμη δεν έχει κλείσει, αλλά και της παραμονής ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η «βόμβα» Σόιμπλε για τέταρτο Μνημόνιο σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ έχει προκαλέσει αρκετούς μετασεισμούς, με κυβερνητικά στελέχη να αποκλείουν νέο μνημόνιο και να τα αφήνουν όλα ανοικτά, ακόμη και την προσφυγή σε κάλπες!

Μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη, που είπε ξεκάθαρα ότι είναι «όλα ανοικτά» εάν επιμείνουν στις σκληρές απαιτήσεις τους οι δανειστές, ο Αλέκος Φλαμπουράρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος!

«Στις μέρες που ζούμε, δεν αποκλείω τίποτα» είπε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στη Real News για το αν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, από την πλευρά του, είπε ότι «η αξιολόγηση θα προχωρήσει και δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για το αντίθετο», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές» και έκανε λόγο για «καταστροφική θέση από τη ΝΔ».

Η βουλευτής Πέλλας και πρώην υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη, εξάλλου, απέκλεισε εκλογές ή δημοψήφισμα, ενώ ο διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι δε θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ «στα θέματα της Ευρώπης».

Ωστόσο, κάτι τέτοιο όπως σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα οδηγήσει σε νέο, τέταρτο μνημόνιο, κάτι που η κυβέρνηση απορρίπτει λέγοντας όχι σε νέα μέτρα...

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top