Κλείνει το θέμα ο Κοντονής: Το Σύνταγμα είναι σαφές για τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών

Τι είπε για τα επεισόδια στα Ειρηνοδικεία για τους πλειστηριασμούς

Οριστικά και αμετάκλητα έκλεισε το θέμα με την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών ο Σταύρος Κοντονής.

«Το Σύνταγμα είναι σαφές» είπε στον Alpha 9,89 ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας: «Οι δικαστές κατά την αντιπαράθεση που μπορεί να έχουν, θεμιτή και εύλογη σε ορισμένα σημεία, δεν πρέπει ξεχνάνε τη βασική τους ιδιότητα: ότι είναι δικαστές. Και ότι η κοινωνία τους αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και, αν διαταραχθεί αυτή η εμπιστοσύνη, από συμπεριφορές και φαινόμενα που δε συνάδουν με το λειτούργημά τους, τότε αυτό είναι μεγάλο κακό για το κράτος δικαίου και μια δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία».

Ο ίδιος, αναφορικά με τη νέα δικαστική ένωση, την Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν μας πέφτει λόγος» και εξήγησε ότι «το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συγκροτούν σωματεία κατά το Σύνταγμα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και δεν μπορεί να μπει σε περιορισμούς είτε από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς είτε από το κράτος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top