ΝΔ: Οι τρεις προϋποθέσεις για να συμφωνήσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κωνσταντίνος Τσιάρας έδωσαν συνέντευξη Τύπου στη Βουλή

​Τις τρεις προϋποθέσεις που βάζει η ΝΔ προκειμένου να συμφωνήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ παρουσίασαν ο Νίκος Δένδιας και ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Βουλή ξεκαθάρισαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ. και εργάζεται γι’ αυτό εντός του Συνταγματικού πλαισίου.

Ο γραμματέας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσαν την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις συνταγματικές επιταγές και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συμβατό για να συσταθεί ένα πραγματικά ισχυρό και ανεξάρτητο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Έκαναν, μάλιστα, λόγο για τρεις αυτονόητες και ρεαλιστικές προϋποθέσεις:

1. Να καταργηθεί η αντιδημοκρατική πρόβλεψη περί 4 μόνο τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθεί ρητά, μόνο στο Ε.Σ.Ρ. τόσο η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών, με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος όσο και οι λοιπές αρμοδιότητες που, με βάση το Σύνταγμα, ανήκουν στο Ε.Σ.Ρ.

2. Να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., θα καταργήσει το άρθρο 2Α, το οποίο έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ., καταργώντας και τον διάτρητο και έκθετο στα μάτια της κοινωνίας διαγωνισμό – φάρσα. Επίσης, ότι δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και δεν θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία.

3. Το Ε.Σ.Ρ. να στελεχωθεί καθ’ ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, προκειμένου να μην καταστεί ποτέ υποχείριο της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Επεσήμαναν ότι εάν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, απλά θα επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να υλοποιήσει το σχέδιό της, δηλαδή, να χειραγωγήσει την ενημέρωση, να κλείσει κανάλια και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Υπενθύμισαν ότι η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, τήρησε ξεκάθαρη και υπεύθυνη στάση που δικαιώθηκε πλήρως από την απόφαση του ΣτΕ, ενώ ξεκαθάρισαν ότι για τη ΝΔ επιβάλλεται να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της νομιμότητας και να επιστρέψουν στο ΕΣΡ όσες αρμοδιότητες αφαίρεσε από την Ανεξάρτητη Αρχή ο κ. Παππάς.

Καταλήγοντας σημείωσαν πως από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιζητά τη συναίνεση.

«Δεν θέλει να συσταθεί Ε.Σ.Ρ., γιατί ξέρει ότι ένα πραγματικά ανεξάρτητο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν θα κλείσει κανένα κανάλι, αλλά και επειδή επιθυμεί διακαώς να δημιουργήσει άλλοθι για ένα νέο "νόμο Παππά". Για αυτό, όπως είπαν, ο κ. Παππάς δεν περίμενε να καθαρογραφεί η απόφαση και επιχείρησε με τροπολογίες - μερεμέτια να κλείσει σε 5 ημέρες τα κανάλια» κατέληξαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top