ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Τσίπρα σε Μητσοτάκη:Αν είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε...της Siemens

«Πιο εύκολα θα πείσετε ότι ήσαστε πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών παρά ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι»

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Τσίπρα σε Μητσοτάκη:Αν είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε...της Siemens

​Σκληρή προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι συμβαδίζει τόσο με την μιντιακή διαπλοκή της χώρας όσο και με τις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ σε πολύ υψηλούς τόνους του είπε πως «αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, τότε εσείς είστε της Siemens».

«Πιο εύκολα θα πείσετε ότι ήσαστε πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών παρά ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι»

«Η κριτική σας για τη διαπλοκή κ. Μητσοτάκη είναι έωλη. Οι καναλάρχες περνούν για πρώτη φορά από το ταμείο» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σχολίασε σε όσα είχε πει σε παλαιότερη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με τον πολιτική δίωξη της οικογένειάς του, λέγοντας πως «πιο εύκολα θα μας πείσετε ότι ήσαστε έξι μηνών κρατούμενος παρά ότι η παράταξή σας δεν είναι διαπλεκόμενη».

«Θέλετε να μας πείσετε ότι όλοι είμαστε το ίδιο. Δεν είμαστε όμως. Ήρθε η ώρα για αυτό το ωραίο σας σύνθημα -πως το λέτε, “��υμφωνία αλήθειας”- να το αποδείξετε και να πείτε καμιά αλήθεια. Το σύστημα της διαπλοκής επέλεξε με ψεύδη και συκοφαντίες να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της σημερινής κυβέρνησης και της Αριστεράς. Είναι ύβρις και μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις, νε ξέρετε» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς είστε παιδί της Siemens»

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλο πόλεμο ανάμεσα στις δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής και τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, ενώ επιτέθηκε και πάλι σε προσωπικό επίπεδο στον κ. Μητσοτάκη.

«Εμείς είμαστε η τελευταία ελπίδα. Στην προηγούμενη προ ημερησίας συζήτηση μιλήσατε για βιώματα κ. Μητσοτάκη. Είπατε ότι εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων. Αυτά είναι τα δικά μου βιώματα. Δεν μας είπατε τα δικά σας βιώματα, όμως. Εσείς ξεκινούσατε τα πολιτικά σας βήματα υπό την αρωγή Χριστοφοράκου και Siemens. Μιλάτε για συμφωνία αλήθειας. Να έρθετε εδώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, τότε εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής» είπε και πρόσθεσε:

«Απαντήστε μας, υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens ή όχι Κ. Μητσοτάκη».

«Ο λαός σας ακούει και λέει “κοίτα ποιος μιλάει”»

«Κάθε φορά που -εσείς ιδίως- ασκείτε κριτική για τις κοινωνικές συνέπειες του προγράμματος, ο λαός λέει “κοίτα ποιος μιλάει”» είπε ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας σε πολύ υψηλούς τόνους κατά του προέδρου της ΝΔ.

«Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που δεν χάνει ευκαιρία να ταυτίζεται σε κάθε διακύβευμα με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. Που είχε παρουσιάσει ως μόνη σωτηρία τις οριζόντιες περικοπές κατά 40% στις συντάξεις και που περηφανεύεται γιατί ως υπουργός ήθελε να κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Ο κ. Μητσοτάκης που στη ΔΕΘ μας είπε ότι έχει σχέδιο να μειώσει τους φόρους κόβοντας 2 δισ. από τα νοσοκομεία, τα σχολεία και την κατάργηση των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ στη Βουλή! Τσίπρας: Ζούμε το τρίτο μιντιακό πραξικόπημα – Δεν θα υποχωρήσω

Μαινόμενος ο Μητσοτάκης:Ντροπή σας κ.Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες και τον Καλογρίτσα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top