Εσωκομματική γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες

«Διορθωτικές κινήσεις» ζήτησε ο Κούλογλου, ενστάσεις για την άδεια με βάση το «πορτοφόλι» από τον Βαρεμένο

«Μουρμούρα» η οποία σταδιακά α��χίζει να διατυπώνεται και δημόσια, επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμιά «πολιτική νίκη επί των οικονομικών συμφερόντων», όταν το μόνο κριτήριο είναι το ποσό που πληρώνει κάποιος για την άδεια, ενώ γκρίνια υπάρχει και για την ρητορική κατά της «διαπλοκής», καθώς την ίδια ώρα παίρνει άδεια εργολάβος του Δημοσίου και θεωρούν ότι δεν συνάδει αυτό με τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες του κόμματος. Εκφράζουν τον προβληματισμό τους ταυτόχρονα για τις συνέπειες που θα έχει στην εικόνα ενός κόμματος της Αριστεράς ένα ενδεχόμενο «μαύρο» στις τηλεοπτικές οθόνες, των καναλιών που δεν πήραν άδεια, σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «νεοφιλελεύθερη επιλογή να έχει κανάλι και την ενημέρωση στα χέρια του μόνο όποιος διαθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά».
Ενδεικτική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Βαρεμένου στον REAL FM: «Θα προτιμούσα να μην έχει την ενημέρωση όποιος έχει το μεγαλύτερο πορτοφόλι». Ο κ. Βαρεμένος πρόσθεσε επίσης σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα, ότι «αν συνεχίσει να παίρνει έργα θα υπάρξει θέμα».
Αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου δήλωσε στον Alpha 989: «Πρέπει ��α υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις μετά από αυτό το πρώτο βήμα, έτσι ώστε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να μπει σε νόμιμη και λογική βάση, χωρίς παράπλευρες απώλειες εργαζομένων και σταθμών».
Υπενθυμίζεται ότι επανειλημμένα έχει εκφράσει τις ενστάσεις του σχετικά με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο ευρωβουλευτής επίσης του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος έχει τονίσει χαρακτηριστικά ότι με το να μην υπάρχουν άλλα κριτήρια πέρα από το οικονομικό στη διαδικασία αδειοδότησης, θα μπορούσε να έπαιρνε τηλεοπτικό σταθμό και η… Μαφία.
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top