ΝΔ: «Δήθεν επίτευξη δημοσιονομικών στόχων με στέγνωμα της αγοράς»

«Ανάγκη για διαφορετικό μείγμα οικονομικών πολιτικών»

ΝΔ: «Δήθεν επίτευξη δημοσιονομικών στόχων με στέγνωμα της αγοράς»

​Για ανάγκη ενός διαφορετικού μείγματος οικονομικών πολιτικών κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας , ο υπεύθυνος του τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Χ. Δήμας και ο υπεύθυνος του τομέα Φορολογικής Πολιτικής Α. Βεσυρόπουλος, με αφορμή τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τον προϋπολογισμό.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι «η κυβέρνηση προβάλλει δήθεν επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, μέσα από το στέγνωμα της αγοράς, ενώ στην πραγματικότητα έχει αποτύχει να φέρει σημαντικούς πόρους στην οικονομία μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

«Οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού είναι μειωμένες περίπου κατά 2,4 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, όση είναι περίπου και η υπέρβαση του πρωτογενούς αποτελέσματος.

Αυτή η υστέρηση παραμένει σχεδόν σταθερή από τον προηγούμενο μήνα, παρά την μερική εκταμίευση της δόσης. Απόδειξη ότι δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί πόροι στην πραγματική οικονομία.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει και διευρύνει την εσωτερική στάση πληρωμών, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου υπερβαίνουν τα 7,2 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 88% από το τέλος του 2014», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top