Παρασκευόπουλος: «Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις»

«Οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στο έπακρο και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων»

Παρασκευόπουλος: «Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις»

​Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Γ. Κυρίτση για τις συλλήψεις των Σακκά και Σεϊσίδη, πήρε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος συμφωνεί με τις βασικές επιλογές και αξίες ενός κόμματος. Μια απόκλιση μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν μας απομακρύνει από τις βασικές άξιες. Οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στο έπακρο, και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων επίσης στο έπακρο», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως οι αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

«Φρονηματικού χαρακτήρα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καμία πράξη, ως υπουργός δεν μπορώ να σπεύσω να πω ότι έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταλάβω την απόφαση της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις. Διαφωνώ με τη δήλωση του κ. Κυρίτση ότι δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση, δουλειά του κράτους είναι και η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η οριοθέτηση της βίας», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top