Ο Κατρούγκαλος δίνει τον λόγο του: Δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών

Συμφώνησε σε "ενιαίο κοινωνικό μέτωπο" στα εργασιακά με τους κοινωνικούς εταίρους

Ο Κατρούγκαλος δίνει τον λόγο του: Δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών

​Με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) συναντήθηκε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διαμορφώσουν ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο στα εργασιακά στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης που θα γίνει το Φθινόπωρο!

Στόχος, όπως είπε ο υπουργός είναι να υπάρξει μία κοινή στάση για να «αποκρούσουμε τις επιθέσεις για την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς».

«Το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην κοινωνική Ευρώπη», τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

Ο ίδιος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών». Όπως είπε, τίθεται ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Θέλουμε την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων… Οι εταίροι συζήτησαν σε κλίμα συνεννόησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κατρούγκαλος.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο ότι είναι αντίθετοι: στις ομαδικές απολύσεις, στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και στην ουσιαστική αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Όπως είπε ο κ.Κατρούγκαλος, την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει στην Ελλάδα η επιτροπή σοφών για τα εργασιακά, το πόρισμα της οποίας θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top